Γιατί μισούμε να γράφουμε συνοδευτικές επιστολές?

Γιατί μισούμε να γράφουμε συνοδευτικές επιστολές?

Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι πολύ ενοχλητικό στην αναζήτηση εργασίας, είναι το να γράψει κανείς την τέλεια συνοδευτική επιστολή για το βιογραφικό του. Κανονικά θα έπρεπε να είναι σύντομη και περιεκτική, και να συνεπάγεται όλα τα σωστά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να κατακτήσει κανείς τη δουλειά των ονείρων του! Δεν είναι πολύ εύκολο να γράψει κανείς μια άψογη συνοδευτική επιστολή με πάθος, αλλά πρέπει να γίνει. Γιατί θα θέλατε να αφήσετε ένα τόσο μικρό γράμμα να επηρεάσει την πιθανή ευκαιρία της ζωής σας; Σκεφτείτε το, δεν είναι και ένα ακατόρθωτο έργο, αλλά έχουμε την τάση να τεντώνουμε την όλη διαδικασία και να ενοχλούμαστε όταν στέκεται ανάμεσα στο βιογραφικό μας και τον υπεύθυνο προσλήψεων.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μισούμε να γράφουμε τις συνοδευτικές επιστολές μας. Και το πιο σημαντικό, διαβάστε τέσσερις νέους τρόπους για να κάνετε τη διαδικασία λιγότερο επώδυνη.

Σας αρέσει να πιστεύετε ότι είναι βαρετό…

Το χειρότερο μέρος στη δημιουργία συνοδευτικών επιστολών είναι ότι μπορούν να φαίνονται στερεότυπες. Ένας τείνει να βαριέται να γράφει τα ίδια ξεπερασμένα πράγματα ξανά και ξανά. Δεν σας αρέσει να ακούγεστε σαν ρομπότ… αλλά, ταυτόχρονα, θέλετε και μια σωστά δομημένη συνοδευτική επιστολή.

Λύση : Το κλειδί είναι να γίνετε πιο δημιουργικός. Θυμηθείτε, αυτή είναι η μία και μοναδική ευκαιρία σας να ξεχωρίσετε από το υπόλοιπο πλήθος και να ληφθεί υπόψη η υποψηφιότητά σας για τη θέση. Συνεπώς, δείτε το σαν μια πρόκληση, βάλτε λίγο περισσότερη ενέργεια και δώστε περισσότερη προσωπικότητα στην επιστολή σας. Μη ξεχνάτε, αν αισθάνεστε βαρετά ενώ γράφετε, αυτό θα φανεί στον τόνο και τη γλώσσα της επιστολής σας και ο υπεύθυνος προσλήψεων θα δείξει επίσης αδιάφορος ως προς την επιστολή σας. Κρατήστε πάντα ένα συγκεκριμένο ύφος στην επιστολή σας και ξεκινήστε αναφέροντας το πόσο πολύ θέλετε ή αγαπάτε να δουλέψετε στην εταιρεία ή το πώς ήρθατε σε επαφή μαζί της την πρώτη φορά.

Δείτε επίσης: 5 βασικά σημεία για μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή

Η Νευρικότητα Καταφθάνει!

Η νευρικότητα καταλαμβάνει τον καλύτερο σας εαυτό  – όταν αποφασίσετε να καθίσετε και να δημιουργήσετε τη συνοδευτική επιστολή σας; Είναι πιθανό ξαφνικά να παγώσετε από την πίεση, συνειδητοποιώντας ότι μερικές γραμμές μπορεί να απογειώσουν ή να καταβαραθρώσουν τις πιθανότητές σας να προσγειωθείτε σε μια καλή δουλειά. Τι θα γίνει αν καταλήξετε να γράψετε κάτι λάθος, να κάνετε ένα γραμματικό λάθος, ή να το παρακάνετε και να φανείτε απελπισμένος; Με τόσο πολύ άγχος μέσα στο κεφάλι σας, τα πράγματα είναι βέβαιο ότι θα γίνουν δυσάρεστα. Συνεπώς, δεν είναι απορίας άξιο γιατί μισείτε να γράφετε τις συνοδευτικές επιστολές σας!

Λύση : Μην το πάρετε ως μια άσκηση στην οποία εξαρτάται η ζωή σας. Σκεφτείτε το σαν τη σύνταξη ενός e-mail. Θα είστε πιο ήρεμος και χαλαρός και θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει καμία φοβερή επιστήμη πίσω από τη σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής. Έτσι, ξεπεράστε τους πανικούς, συμβουλευτείτε  κάποιον που έχει ήδη κάνει συνοδευτική επιστολή με επιτυχία, ή έναν ειδικό σύμβουλο, ή ένα site που μπορεί να σας συμβουλεύσει αξιόπιστα.  Δουλεύοντας με επαγγελματισμό  η συνοδευτική επιστολή σας θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σας οδηγήσει στην πολυπόθητη συνέντευξη και, τελικά, στην ανεύρεση μιας υπέροχης δουλειάς.

Γράφοντας για τον εαυτό σου είναι επίπονο.

Το χειρότερο μέρος στη δημιουργία μιας συνοδευτικής επιστολής είναι ότι θα πρέπει να καυχιέστε για τον εαυτό σας όλη την ώρα. Μπορεί να μην είστε κάποιος που του αρέσει να φυσά τη δική του τρομπέτα όλη την ώρα, αλλά όταν γράφετε μια συνοδευτική επιστολή θα πρέπει ανεπιφύλακτα να δηλώσετε όλα τα επιτεύγματα και τις ικανότητές σας.

Λύση : Είναι κατανοητό ότι μιλώντας για τα επιτεύγματα σας στις επιχειρήσεις, σε μια επίσημη επιστολή, σας κάνει να αισθάνεστε άβολα και αφύσικα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη λήψη μιας σελίδας και να καταγράψετε ότι έχετε επιτύχει, καθώς και τις δεξιότητες που σας έχουν βοηθήσει στα επιτεύγματα αυτά. Στη συνέχεια, φανταστείτε ότι είστε κάποιος άλλος στη σύνταξη της επιστολής σας. Όντας ένας συγγραφέας – φάντασμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε μια νέα προοπτική στη συγγραφή σας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως συγγραφέα, ο οποίος είναι ο μέντορας, φίλος, ή προηγούμενος εργοδότης του αιτούντος και στη συνέχεια, δείτε πόσο εύκολο γίνεται να αρχίσετε να εξυμνείτε τον εαυτό σας.

Μπορεί να φοβάστε να συνέλθετε μετά από μια σειρά μη-παραγωγικών αναζητήσεων εργασίας. Μπορεί ακόμη να είστε κουρασμένοι από την επανειλημμένη συγγραφή βιογραφικών σημειωμάτων και συνοδευτικών επιστολών. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο λόγος σας, βάλτε ρυθμό στον εαυτό σας κι αρχίστε με καθαρό μυαλό. Η συνοδευτική επιστολή θα σας βοηθήσει ενδεχομένως να προσγειωθείτε σε εκείνη τη συνέντευξη εργασίας που επιθυμείτε

*Επισκεφθείτε τη σελίδα μας Topcvmakers.com και δημιουργήστε το δικό σας επαγγελματικό βιογραφικό, τώρα!

Φτιάξε το βιογραφικό σου

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.