Απαντήστε έξυπνα στην πιο δύσκολη ερώτηση σε συνέντευξη: «Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμή σας;»

Απαντήστε Έξυπνα στην πιο Δύσκολη Ερώτηση, σε Συνέντευξη: «Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμή σας;»

3 Έξυπνες στρατηγικές για την απάντηση «Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμή σας;»

Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι έξυπνες απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις ενός HR manager; Μεταξύ των άλλων – κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνέντευξης – εμπεριέχονται και οι ερωτήσεις τύπου “Πέστε μου περισσότερα για σας”, “Πως βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια;» και «Ποιες είναι μερικές από τις αδυναμίες σας;” – “Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας;” φαίνεται αρχικά σαν κάποιες πολύ αθώες ερωτήσεις.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε την προετοιμασία γι αυτές. Στην πραγματικότητα για να απαντήσετε καλά και να επιδείξετε τις ικανότητές σας και βέβαια για να δείξετε ότι ξεχωρίζετε ανάμεσα από άλλους υποψηφίους.
Εδώ είναι μερικές στρατηγικές για να κάνετε ακριβώς αυτό!

1. Δείξτε πως ότι κάνετε, το κάνετε με ποιότητα – η ποσότητα δεν σας αφορά!

Ας ξεκινήσουμε με το τι να μην κάνετε. Η χειρότερη απάντηση που έχω ακούσει ποτέ ήταν ένα ολόκληρο λεπτό-μακροσκελή διατριβή κατά την οποία ο ερωτώμενος ανέφερε μια σειρά από θετικά χαρακτηριστικά (προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια, εργατικός, ανεξάρτητος, φιλικός, χαλαρός ) ένα από τα επίθετα δε, που επίλεξε ήταν και το «ταπεινός». Έμεινα άφωνος.
Για να είστε σε καλό δρόμο – δείχνοντας αυτοπεποίθηση κι όχι αλαζονεία – χρησιμοποιήστε θετικά λόγια για να περιγράψετε τον εαυτό σας, που να περιγράφουν τα αληθινά χαρακτηριστικά σας.
Κοιτάξτε να εστιάσετε σε αυτά που κάνουν match με τις δεξιότητες που απαιτεί η θέση π.χ. εάν η θέση είναι συμβούλου επικοινωνίας μιλήστε για το πόσο καλός είστε στην αλληλεπίδραση με πελάτες και ακροατήριο.

2. Μιλήστε Δυνατά με Ιστορίες

Ξεκινήστε απαντώντας ευθέως στην ερώτηση και στη συνέχεια αναφέρετε μια ιστορία, ένα παράδειγμα που να δείχνει αυτές, τις ικανότητές σας. Για παράδειγμα, “Νομίζω ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ατού μου είναι η δεξιότητα επικοινωνίας μου και η επιθυμία μου να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες. Κατά την τελευταία εργασία μου, όταν ήμουν…”

3. Ψάξτε για ‘κενά’ και γεμίστε τα

Το μεγάλο θέμα για το ποιες είναι οι “δυνάμεις” σας είναι ότι η ερώτηση είναι σχεδόν ρητορική και μπορείτε να απαντήσετε πολύ ευέλικτα. Μπορείτε να γυρίσετε πραγματικά τη συζήτηση σε ότι θέλετε. Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε το ερώτημα αυτό είναι να σκεφτείτε κάτι που θέλετε πραγματικά να πείτε στη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά δεν είχατε την ευκαιρία να το μοιραστείτε. Υπάρχουν δεξιότητες που θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση; Ίσως, έχετε μια καταπληκτική ιστορία, αλλά δεν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε γι αυτήν.
Λοιπόν, εδώ είναι η ευκαιρία σας!

Δείτε επίσης: Απαντήστε έξυπνα στην πιο δύσκολη ερώτηση σε συνέντευξη: «Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμη σας?»

Εναλλακτικά, εάν σας γίνει η ερώτηση προς το τέλος της συνέντευξης κι έχετε καλύψει ουσιαστικά τα βασικά, μια άλλη προσέγγιση θα ήταν να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στις αξίες, στη φιλοσοφία, τη θέση και την κουλτούρα της εταιρείας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια απάντηση που να ταιριάζει σε όλους!

Ο καλύτερος τρόπος για την προετοιμασία στην ερώτηση περί των “δυνατών σημείων” είναι να μιλάτε αναφέροντας πολλές καλές ιστορίες από την επαγγελματική σας καριέρα που να αποδεικνύουν όλα όσα λέτε. Χρησιμοποιήστε κι εσείς οι ίδιοι ανοιχτές στρατηγικές ερωτήσεις για ότι θέλετε να μάθετε. 

 – Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μια επιτυχημένη συνέντευξη, γράψτε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας παρακάτω και εμείς θα δημοσιεύσουμε ένα αντίστοιχο άρθρο που θα δίνει τη λύση στο πρόβλημα σας. Για περισσότερες συμβουλές καριέρας, επισκεφθείτε το Blog ή το Website των Topcvmakers και δείτε την καριέρα σας να αλλάζει, σήμερα!

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.