Ξέρετε πόσο κοιτούν το βιογραφικό σας οι HR Managers; Δεν θα το πιστεύετε!

Ξέρετε πόσο κοιτούν το βιογραφικό σας οι HR Managers; Δεν θα το πιστεύετε!

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Διευθυντές Προσλήψεων κοιτούν τα βιογραφικά λιγότερο από 10’’!

Εσύ, περνάς το τεστ;

Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι ένας HR Manager αναλύει τo βιογραφικό σας; Δέκα λεπτά; Πέντε;

Στην πραγματικότητα, είναι μόλις έξι δευτερόλεπτα. Τα πορίσματα της μελέτης κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα υιοθετώντας μια επιστημονική τεχνική που ονομάζεται “μάτι παρακολούθησης” (eye tracking tool).

Επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που έχει  μια σαφή οπτική ιεραρχία , η παρουσίαση σχετικών πληροφοριών  λειτουργεί σαν ένας γρήγορος οδηγός για το ενδεχόμενο πρόσληψης  ή όχι. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το “βλέμμα” των  εργοδοτών ήταν ασταθές  όταν επανεξέταζαν ένα κακά οργανωμένο βιογραφικό. Οι εργοδότες έχουν υψηλό επίπεδο γνώσης  βλέποντας πολλά βιογραφικά και η οποία αυξάνεται  όταν πρόκειται να πάρει κάποιος  μια απόφαση.

Τι σημαίνει τέλειο βιογραφικό;

Οι εργοδότες πιστεύουν ότι το βιογραφικό είναι σαν να κάνεις μια πρώτη συνομιλία με τον υποψήφιο.  Θέλετε να ακουστείτε ανέτοιμος κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνομιλίας;

Ανεξάρτητα από τη θέση που ζητάτε να καλύψετε, στελέχη HR αναζητούν  τις δεξιότητες επικοινωνίας σας,  μέσω του CV. Εξασφαλίστε ότι δεν υπάρχουν γραμματικά ή ορθογραφικά σφάλματα σε αυτό  κι ότι η γλώσσα είναι απλή.

Για τη ροή των  πληροφοριών  θα μπορούσατε να επιλέξετε μεταξύ χρονολογίας ή λειτουργίας.

Αν η θέση που καλείστε  να διεκδικήσετε είναι “τομέας” δικός σας – αυτό θα πρέπει να το αναφέρετε πρώτο, βάση της σημαντικότητας του.  Δεν χρειάζεται το βιογραφικό να είναι γραμμένο με ορίζοντα τις χρονολογίες – από σήμερα προς το παρελθόν  – αλλά πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε αυτό που ζητά η αγγελία και είναι κάτι στο οποίο έχετε μεγάλη εμπειρία.

Οι νέο εισερχόμενοι σε μια δουλειά  – επειδή δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία – μπορούν να βάλουν τα βραβεία που έχουν πάρει στο κολέγιο ή στο Πανεπιστήμιο, για να μην αφήσουν κενό στην εργασιακή εμπειρία. Οι περισσότεροι εργοδότες  δεν βλέπουν καν τα βιογραφικά των πολύ έμπειρων γιατί μόνο και μόνο από τη συνοδευτική επιστολή  – με δύο παραγράφους  που αναφέρουν τα έτη προϋπηρεσίας σε ανάλογο κλάδο,  είναι αρκετό για να ζητήσουν συνέντευξη.

Κάνετε το βιογραφικό μαύρο άσπρο – εκτός  αν πρόκειται για μια δημιουργική δουλειά. Οι συγγραφείς, οι καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών, οι γραφίστες, οι ηθοποιοί, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κλπ  θα πρέπει να βάλουν δείγματα δουλειάς.

Αφήστε έξω τα χόμπι

Ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες λένε ότι οι εταιρίες ψάχνουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με ποικίλα ενδιαφέροντα, στην πράξη αυτό δε μετράει. πχ. Εάν υποβάλετε αίτηση για μια δουλειά πωλήσεων, αυτό θα μπορούσε να είναι και αποτρεπτικό – δεδομένου ότι εστιάζετε πέραν της δουλειάς. Τα χόμπι μπορείτε να τα αναφέρετε στη συνέντευξη. Να είστε έντιμος στις δηλώσεις σας!

Το 2011 σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία απολύθηκαν 700 άτομα που είχαν δηλώσει ψέματα στα βιογραφικά τους – περνώντας  από ειδική επιτροπή. Δεν υπάρχουν στο βιογραφικό, μικρά και μεγάλα ψέματα.

Αν και είναι αλήθεια ότι οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα, μην κρύψετε ‘ότι έχετε κάνει άλματα από δουλειά σε δουλειά… Προετοιμαστείτε, εάν σας καλέσουν σε συνέντευξη, να απαντήσετε γιατί φύγατε από έναν οργανισμό – χωρίς να κατηγορήσετε κανέναν.

Μιλήστε με δυνατές λέξεις!

Αναδείξτε τα υψηλά κίνητρα σας για να περάσετε μπροστά από άλλους συνυποψήφιους σας. Ο καλύτερος τρόπος να μιλήσετε για την αποτελεσματικότητα σας είναι να παραθέσετε  αριθμούς. Αναπτύξτε τους τρόπους εξοικονόμησης  κόστους  που εισηγηθήκατε στην προηγούμενη εταιρία και τα χρήματα που κερδίσατε για την εταιρία, είτε αναφέρετε τρόπους αύξησης των κερδών με συγκεκριμένα παραδείγματα.

 – Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Topcvmakers, μπείτε στο Blog μας ή επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook!

Topcvmakers – Introduce Yourself Professionally

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.