Δώσε υπερ-αξία στη συνοδευτική επιστολή

δώσε υπερ-αξία στη συνοδευτική επιστολή

Μια συνοδευτική επιστολή είναι ακόμα ένα πολύτιμο και πολύ πειστικό εργαλείο στη φαρέτρα της αναζήτησης εργασίας σας. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε την αξία σας μέσα από τη συνοδευτική επιστολή σας, χωρίς να αναπαράγετε το περιεχόμενο του βιογραφικό σας!

Θέλετε να δείξετε την αξία σας και όλα αυτά που μπορείτε να προσφέρετε στο δυνητικό εργοδότη σας, χωρίς να επαναλαμβάνεστε; Δείτε εδώ μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

1. Να είστε Συνοπτικός!

Αποφύγετε να γίνετε υπερβολικά φλύαρος. Στην πραγματικότητα, εάν μπορείτε να γράψετε τη συνοδευτική επιστολή σας σε λιγότερο από 150 λέξεις, έχετε κάνει πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά. Γράψτε ό,τι θα θέλατε να γνωρίζει ο εργοδότης σας στη συνοδευτική επιστολή σας και στη συνέχεια ελέγξτε την καταμέτρηση των λέξεων σας. Έπειτα, πάτε πίσω και αρχίστε τη διαγραφή περιττών λέξεων για να είστε περίπου στο όριο των 150 λέξεων.

2. Να Γνωρίζετε τι Ψάχνουν!

Αν ξέρετε τι θέλουν οι εργοδότες, είναι πολύ εύκολο στη συνέχεια να το αντιμετωπίσετε. Ξεκινήστε τη συνοδευτική επιστολή σας με ένα δυνατό χτύπημα στο ζωτικό σημείο που ο εργοδότης έχει πρόβλημα. Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε:

Ψάχνετε για έναν (<τίτλος δουλειάς>) που μπορεί (ένθετο: γράψτε κάτι εδώ που ξέρετε ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας έχει απεγνωσμένα ανάγκη).

Έτσι, λοιπόν, αν έγραφα κάτι τέτοιο στους υποψήφιους εργοδότες μου, θα είχε ως εξής:

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, (τίτλος προσώπου επικοινωνίας)

Ψάχνετε για ένα έμπειρο στέλεχος επιχειρήσεων, ικανό να διαχειριστεί portfolio $1.000.000 από τη θέση του Διευθυντή Marketing? (ό,τι χρειάζεται ο εργοδότης!)

3. Επικεντρωθείτε σε αυτά που έχετε Πετύχει!

Εδώ είναι το πιο κρίσιμο μέρος που πρέπει να δείξετε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία στην επιχείρηση που κάνετε αίτηση. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτά που έχετε ΕΠΙΤΥΧΕΙ – ΟΧΙ σε αυτά που κάνετε! Γράψτε 3 σύντομα bullets, από 1 γραμμή το καθένα, όχι περισσότερο. Τα bullets πρέπει να περιέχουν αριθμούς ($), ποσοστά (%) και χρονοδιαγράμματα. Όλα αυτά επικοινωνούν με ποιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να προσφέρετε αξία στους εργοδότες σας. Φτιάξτε τη συνοδευτική επιστολή σας με τον ίδιο τρόπο. Κρατήστε τα bullets σας σύντομα και επικεντρωθείτε σε ό,τι έχετε καταφέρει στους προηγούμενους εργοδότες σας. Το κλειδί είναι να μην παρασυρθείτε και πέσετε στην παγίδα να γράψετε για το τι κάνετε κάθε μέρα στη δουλειά σας!

Οι τρεις παραπάνω συμβουλές παρέχουν μια λεπτομερή περιγραφή για το πώς ακριβώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή που εκφράζει την αξία σας και τι μπορείτε να προσφέρετε στους μελλοντικούς εργοδότες σας. Μόλις ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές στις συνοδευτικές επιστολές που γράφετε, ο θετικός αριθμός απαντήσεων θα αυξηθεί σημαντικά.

– Η συγγραφή συνοδευτικής επιστολής δεν είναι το φόρτε σας; Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Μάθετε περισσότερα στο www.topcvmakers.com.

ΥΓ: Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα ΥΓ στη συνοδευτική επιστολή σας που να λέει στον εργοδότη σας που μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για εσάς! (δηλαδή μια επαγγελματική ιστοσελίδα ή το LinkedIn προφίλ σας).

*Και αφού είστε στο LinkedIn, συνδεθείτε μαζί μας. Μπορείτε να μας βρείτε εδώ.

*Ενημερωθείτε για τις πιο ανανεωμένες Συμβουλές Καριέρας από το Topcvmakers.com και δημιουργήστε το δικό σας επαγγελματικό βιογραφικό, άμεσα!

Φτιάξε το βιογραφικό σου

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.