3 ερωτήσεις συνέντευξης που θα κολλήσεις

3-erotiseis-synenteuksis-pou-tha-kolliseis

Όταν πας σε μια συνέντευξη, 3 είναι οι βασικές ερωτήσεις που θα σου κάνουν οι διευθυντές προσλήψεων, έμμεσα ή άμεσα, και απαντούν σε αυτά τα 3 θέματα: Ικανότητα, Παρακίνηση και Ταίριασμα Θέσης-Υποψηφίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πείσεις τους εργοδότες σου ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά, δηλαδή ότι έχεις τα προσόντα και τις δεξιότητες και πως είσαι κατάλληλη για τη συγκεκριμένη θέση.

Πρέπει να τους δείξεις πως αγαπάς τη δουλειά σου ότι δηλαδή θα παθιαστείς και θα προσπαθήσεις να γίνεις πολύτιμο εργαλείο για την επιχείρηση.

Ακόμη, πρέπει να τους δείξεις ότι είσαι η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη θέση (είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο! ;)). Δηλαδή, ότι θα ενσωματωθείς πολύ γρήγορα στην κουλτούρα της εταιρίας αλλά και σε όποια ομάδα σε εντάξουν.

Μην ξεχάσεις να αναφέρεις πως είσαι πολύ δυναμική σαν μέλος ομάδας, αλλά μπορείς να αναλάβεις εξίσου καλά μόνη σου μια ευθύνη ή ένα project και να το φέρεις εις πέρας με επιτυχία.

Με τις ερωτήσεις του, ο εργοδότης ψάχνει βασικά από σένα να μάθει:

1. Αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά!
2. Αν θα αγαπάς τη δουλειά σου!
3. Αν μπορεί να δουλέψει μαζί σου!

Μπορείς να κάνεις τη δουλειά? – Ικανότητα

Εδώ, οι διευθυντές προσλήψεων δεν κοιτούν μόνο τις τεχνικές δεξιότητες σου, αλλά και τις διαπροσωπικές ικανότητες και τις ικανότητες ηγεσίας που έχεις ή μπορείς να αναπτύξεις. Οι τεχνικές δεξιότητες θα σε βοηθήσουν να φτάσεις σε ηγετικές θέσεις, αλλά για να εξελιχθείς και να μπορείς να αναλάβεις περεταίρω καθήκοντα και ευρείες ευθύνες, θα πρέπει να ηγηθείς αναπτύσσοντας και άλλες σημαντικές δεξιότητες.

“Δεν μπορείς να κρίνεις τις ικανότητες και τις αδυναμίες ενός υποψηφίου από ένα κομμάτι χαρτί”. Οι διευθυντές προσλήψεων δε ρωτούν μόνο τι πήγε καλά και πέτυχε, αλλά και τι πήγε στραβά, πως αντέδρασε ο υποψήφιος και τι έμαθε από την όλη εμπειρία, καθώς και τι θα έκανε διαφορετικά σε μια παρόμοια κατάσταση σήμερα.

Δεν είναι μόνο το IQ του υποψηφίου και οι τεχνικές δεξιότητες που κατέχει σημαντικά για την πρόσληψη του, αλλά και το EQ (συναισθηματική νοημοσύνη) του, δηλαδή η ικανότητα του να διαχειρίζεται καταστάσεις και ανθρώπους με επιτυχία.

Δες επίσης: Απαντήστε έξυπνα στην πιο δύσκολη ερώτηση σε συνέντευξη: «Ποια είναι η μεγαλύτερη δύναμή σας;»

Θα αγαπάς τη δουλειά σου? – Παρακίνηση

Οι διευθυντές προσλήψεων δίνουν έμφαση στην αλλαγή που υφίσταται η αγορά εργασίας σε θέματα παρακίνησης, υποστηρίζοντας ότι:

Οι νεαροί υποψήφιοι δεν επιθυμούν να πληρώνονται μόνο και μόνο επειδή δουλεύουν σκληρά – το αντίθετο θα λέγαμε: Θα δουλέψουν σκληρά επειδή απολαμβάνουν το περιβάλλον εργασίας και τις προκλήσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Οι senior executives, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει αυτό τον τρόπο σκέψης, έχουν πάντα τους καλύτερους υποψήφιους.

Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σου? – Ταίριασμα Θέσης-Υποψηφίου

Όσο αναφορά το ταίριασμα θέσης-υποψηφίου, το μεγαλύτερο μέρος έχει να κάνει με την κουλτούρα, και πως η κουλτούρα του υποψηφίου θα «δέσει» με την εταιρική κουλτούρα. Υπάρχει η πεποίθηση πως όταν κάποιος senior leader έρχεται στην εταιρία (ένα νέο εταιρικό περιβάλλον), τα γνωρίζει όλα. Και μπορεί να κάνει μικρά πράγματα, όπως το να στείλει email σε γλώσσα που να επιφέρει αρνητικές κριτικές μέσα στην εταιρία. Γι’ αυτό, η ανάδραση (feedback) και ο έλεγχος είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία μέσα σε μια εταιρία. Μία έρευνα από την εταιρία Heidrick έδειξε πως το 40% των senior executives φεύγουν ή διώχνονται μέσα σε 18 μήνες από τη θέση τους. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι χαζοί, αλλά επειδή δεν ταίριαζαν στην κουλτούρα της επιχείρησης ή δεν ήταν σαφές αυτό στην αρχική τους συνέντευξη.

Προετοιμασία για συνέντευξη

Ως εξεταζόμενος σε μια συνέντευξη, θα πρέπει να σκεφτείς συγκεκριμένα παραδείγματα που να δείχνουν τις ικανότητες σου, την παρακίνηση σου για την ανάληψη της θέσης στη συγκεκριμένη εταιρία και το ταίριασμα σου με τη θέση εργασίας. Θα πρέπει, ιδανικά, οι συμπεριφορές, οι σχέσεις, οι αντιλήψεις, οι αξίες και το περιβάλλον της εταιρίας να συμβαδίζουν με τα δικά σου θέλω και τις δικές σου αντιλήψεις. Θυμήσου πως η συνέντευξη είμαι μια άσκηση πώλησης του εαυτού σου και της αξίας που μπορείς να προσδώσεις στην εταιρία.

Φαντάσου την εταιρία σαν μια ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις και την ικανότητα σου να λύσεις το πρόβλημα του εξεταστή και της εταιρίας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να δείξεις τις δεξιότητες σου στις περιοχές που αναζητά ο εργοδότης, την παρακίνηση σου για τη θέση και τις προκλήσεις που ενέχει η θέση αυτή, και να εξηγήσεις γιατί θα ήσουν η ιδανική υποψήφια για αυτή τη θέση.

Κάνε την αρχή με ένα επαγγελματικό βιογραφικό:

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.