4 τρόποι να ανανεώσετε την καριέρα σας

Αισθάνεστε εγκλωβισμένοι σε μια δουλειά; Ξυπνάτε κάθε μέρα, πάτε στη δουλειά, και κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά; Δε γίνεται να περνάει έτσι η ζωή σας. Κανένας μισθός δεν αξίζει τόση μιζέρια. Μπορείτε να ξεφύγετε από μια τέτοια βαρετή εργασία χωρίς να αλλάξετε δουλειά. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή κινητοποίηση και να εκμεταλλευτείτε αυτά που βρίσκονται μπροστά σας. Παρακάτω παρατίθενται μερικοί τρόποι ανανέωσης της καριέρας σας:

1. Εκμεταλλευτείτε τις Ευκαιρίες

Πολλά από τα καθήκοντά μας μας βυθίζουν σε ρουτίνα, που συνήθως μετατρέπεται σε τελετουργικό. Το να ξεφύγετε από αυτό απαιτεί επιθυμία και κίνητρα. Δεν πρόκειται να συμβεί από μόνο του. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να επαναπροσδιορίσετε την καριέρα σας; Αρχίστε με το να είστε ανοικτόμυαλοι. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να ψάχνετε για ευκαιρίες, αλλά και να τις δημιουργείτε. Οι καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή υπάρχουν μόνο για λίγο, και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να τις αδράξετε σε κάθε δεδομένη στιγμή.

2. Μάθετε Πότε να Λέτε Ναι (και Όχι)

Η επόμενη κατηγορία στη λίστα είναι να μάθετε πότε πρέπει να λέτε Ναι και Όχι. Δεν πρέπει να είστε αυτός που λέει «ναι» σε όλα (ή «όχι» σε όλα) αλλά και οι δυο λέξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε την εργασία σας αν τις χρησιμοποιήσετε κατάλληλα. Εξετάζοντας τις ευκαιρίες, πρέπει να μη δείχνετε φόβο και να είστε έτοιμοι να ρισκάρετε με το να πείτε «ναι». Η προθυμία να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να αναλάβετε νέα καθήκοντα ή ακόμα και να αλλάξετε τμήμα μπορεί να σας προσφέρει μια εντελώς νέα προοπτική.

Συγχρόνως, δεν πρέπει να φοβάστε να λέτε «όχι». Πολλοί από εμάς εξαντλούμαστε επαγγελματικά στις δουλειές μας επειδή δεν γνωρίζουμε πότε ή πώς να πούμε «όχι». Είναι μια απλή καπιταλιστική τάση να περιμένουμε όλο και περισσότερα από τους υπαλλήλους – και συχνά αυτές οι προσδοκίες είναι παράλογες και κάνουν τους εργαζόμενους δυστυχισμένους. Να είστε διπλωματικοί και να δείχνετε σεβασμό, αλλά το «όχι» είναι μια λέξη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όταν επιθυμείτε.

Δείτε επίσης: Το Μυστικό Αλλαγής της Καριέρας σας

3. Επαναπροσδιορίστε την Εργασία σας

Αν ο επαναληπτικός χαρακτήρας της εργασίας σας σας βαραίνει, σκεφτείτε τρόπους να προκαλέσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε ακόμα και να βρείτε τρόπους να κάνετε το ίδιο πράγμα αλλιώς. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αλλάξετε τα πράγματα – δοκιμάστε διαφορετικές βάρδιες που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε τη κοινωνική σας ζωή.

Προκαλέστε τον αυτό σας να γίνεται καλύτερος – θέστε στόχους και βρείτε τρόπους να τους πετύχετε. Μπορεί να δείτε ότι σας αρέσει και τελικά να σας δοθεί αύξηση ή προαγωγή, αν είστε τυχεροί.

Αναφορικά με τις προκλήσεις, η ανάληψη νέων καθηκόντων είναι ένας τρόπος να δώσετε περισσότερο ενδιαφέρον στη δουλειά σας. Αν βαριέστε, είναι πιθανό η εργασία να είναι πολύ εύκολη για τα δεδομένα σας. Ζητήστε περισσότερες ευθύνες. Αυτό μπορεί να ανοίξει πόρτες και νέες προκλήσεις σε καθημερινή βάση. Μερικές φορές ακόμα και η ανάληψη ενός έργου μερικής απασχόλησης μπορεί να κάνει τη βασική σας καριέρα πιο ευχάριστη. Όσα περισσότερα κάνετε, τόσο δυσκολότερο είναι να βαρεθείτε. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, αλλά πρέπει να παραμείνετε ενεργητικοί και να προσπαθείτε.

4. Κάντε ένα Διάλειμμα

Τέλος, το να πάρετε μια μεγάλη άδεια από τη δουλειά σας και να ταξιδέψετε στο κόσμο ή να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας μπορεί να βάλει τα πάντα σε άλλη προοπτική στη ζωή σας. Πολλές εταιρίες προσφέρουν τρόπους συνέχειας της εργασιακής σας σχέσης μετά από τέτοιες άδειες, χωρίς να φοβάστε μη χάσετε τη δουλειά σας. Μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την άδεια αυτή για να ενδυναμώσετε τις ικανότητές σας και να μάθετε νέες δεξιότητες για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας.

Το να κάνετε την εργασία σας πιο ενδιαφέρουσα εξαρτάται από εσάς τους ίδιους. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ή κάποιος διακόπτης για να της προσδώσετε νέο αέρα. Κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση και να είστε ανοικτοί στη δοκιμή νέων πραγμάτων – ακόμα και αν κάτι τέτοιο σας φοβίζει!

*AN είστε στο LinkedIn, συνδεθείτε μαζί μας. Μπορείτε να μας βρείτε εδώ.

AN δεν είστε σας κάνουμε LinkedIn Profile στο μεγαλύτερο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο. 

*Αν θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις νέες θέσεις εργασίας και να πάρετε Συμβουλές Καριέρας από τους Topcvmakers, μπορείτε να μας βρείτε μέσω του website μας, του Blog μας και στη σελίδα μας στο Facebook.

Comments

comments

Topcvmakers