4 οδηγίες που δεν πρέπει να ξεχάσετε στη συνοδευτική επιστολή σας

4-odigies-pou-den-prepei-na-ksexasete-sth-synodeutiki-epistoli-sas

Οι συνοδευτικές επιστολές, όπως και τα βιογραφικά, πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένες για κάθε θέση εργασίας στην οποία απευθύνονται. Μερικές φορές, η διαδικασία σύνταξης μιας εξειδικευμένης συνοδευτικής επιστολής μπορεί να φαίνεται περισσότερο χρονοβόρα από ότι η σύνταξη και η αποστολή ενός βιογραφικού, αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε πως η συνοδευτική επιστολή σας θα ξεχωρίσει σίγουρα από τον ανταγωνισμό.

Το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι να προσαρμόσετε τη συνοδευτική επιστολή σας στα πρότυπα του εργοδότη. Οτιδήποτε δεν σχετίζεται με την ανοικτή θέση εργασίας ή τις ανάγκες της εταιρίας, μην το συμπεριλάβετε στην αίτηση σας. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση της λέξης «εγώ» πολύ συχνά. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα βελτιώσει αισθητά τη γραφή σας και θα κάνει τις δηλώσεις σας ισχυρότερες. Εδώ παρατίθενται οι πιο σημαντικές συμβουλές για μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή:

No. 1: Βρείτε το όνομα του HR Manager

Χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα της εταιρείας ή τον κατάλογο για να βρείτε το όνομα του HR Manager της εταιρίας. Προσπαθήστε να μην γράψετε στην επιστολή σας «Αγαπητέ κύριε ή κυρία» ή άλλες γενικολογίες γιατί αυτές οι προσφωνήσεις αποθαρρύνουν τον εργοδότη από την αρχή, καθώς δείχνουν έλλειψη λεπτομέρειας και δράσης από μεριάς σας, καθώς και αδυναμία στο να βρείτε με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα του υπευθύνου για την παραλαβή της αίτησης σας. Βρείτε ένα συγκεκριμένο όνομα και διασφαλίστε ότι τα έγγραφά σας θα πάνε στο σωστό πρόσωπο.

Δείτε επίσης: Δώσε Υπερ-αξία στη Συνοδευτική Επιστολή

No. 2: Ξεκινήστε δυναμικά

Ξεκινήστε την πρώτη παράγραφο με μια δήλωση για την αξία σας, τα προσόντα που μπορείτε να προσφέρετε και πως εσείς «δένετε» με την κενή θέση της εταιρείας.

«Ως Διευθυντής Πωλήσεων με αποδεδειγμένο ιστορικό υπέρβασης των εταιρικών στόχων και εμπειρία στον εξορθολογισμό διαδικασιών, ενδιαφέρομαι για την ανοιχτή θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στην εταιρία σας».

Τονίστε πάντα τον τίτλο εργασίας στην επιστολή σας, ώστε να μπορέσει να πιάσει το μάτι του HR Manager, ειδικά αν ξεφυλλίζει τα έγγραφα γρήγορα. Αναφέρετε το συνημμένο βιογραφικό σας στην πρώτη παράγραφο, έτσι ώστε ο αναγνώστης να προχωρήσει σε αυτό, εάν το θέλει. (Δεν διαβάζονται πάντα όλες οι συνοδευτικές επιστολές, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ καλύτερα να στείλετε, παρά να μην στείλετε καθόλου!)

Μην αναφέρω το προφανές, όπως το όνομά σας (θα πρέπει να έχετε μια κεφαλίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας που μιμούνται το βιογραφικό σας) ή φράσεις όπως, «γράφω για να υποβάλω αίτηση για…». Είναι μια επιστολή, οπότε είναι κατανοητό ότι γράφετε. Εξοικονομήστε χώρο για να γράψετε το πολύτιμο κείμενο σας.

No. 3: Ικανοποιήστε τις ανάγκες τους

Υπάρχουν δύο κοινές προσεγγίσεις για το κυρίως θέμα μιας συνοδευτικής επιστολής. Το ένα είναι για γρήγορη και εύκολη ανάγνωση με bullet points δεξιοτήτων και προσόντων, ώστε ο εργοδότης να δει γρήγορα πώς μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες της θέσης. 3 έως 5 bullet points επαρκούν, αν βάλετε περισσότερα μπορεί να φανούν υπερβολικά.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να συνεχίσετε να γράφετε σε παραγράφους, αλλά να εξηγείτε με συνοπτικές προτάσεις πώς οι ικανότητές σας ταιριάζουν με τις ανάγκες της θέσης. Παρόμοια με τα bullet points, 3 έως 5 προτάσεις θα πρέπει να είναι αρκετές για να περάσετε το μήνυμα σε κάθε παράγραφο.

Χρησιμοποιήστε απτά παραδείγματα με ποσοστά και αριθμούς, όπου είναι δυνατόν για να υποστηρίξετε τους ισχυρισμούς σας. Αν αναφέρετε για παράδειγμα τα επιτεύγματά σας για εξοικονόμηση χρημάτων στην προηγούμενη εταιρία σας, αναφέρετε πόσα χρήματα συγκεκριμένα εξοικονομήσατε. Όταν παρέχετε αποδείξεις που υποστηρίζουν τις ικανότητές σας, δίνετε μια σαφή εικόνα των δυνατοτήτων σας.

Έχετε ένα αντίγραφο της αγγελίας της θέσης εργασίας κοντά σας όταν προωθείτε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας. Αντικατοπτρίστε την ορολογία της αγγελίας, έτσι ώστε και εσείς και ο εργοδότης να αρχίσετε να μιλάτε την ίδια γλώσσα.

Εάν η αγγελία έχει μια λίστα από 20 διαφορετικές απαιτήσεις, οι απαιτήσεις αυτές που είναι πιο κοντά στην κορυφή της λίστας θα είναι οι σημαντικότερες για τη θέση. Τονίστε τις ικανότητές σας και τα προσόντα που ταιριάζουν στις απαιτήσεις στην αρχή της λίστας, και όχι στις μικρότερες απαιτήσεις κοντά στο τέλος.

Δείτε επίσης: 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να γράψετε σε μια συνοδευτική επιστολή

No. 4: Κλείστε με μια πρόσκληση για δράση

Για την παράγραφο κλεισίματος, μην αναφέρετε απλά ότι ελπίζετε να ακούσετε από αυτούς σύντομα. Αντ ‘αυτού, γράψτε πως θα εκτιμούσατε την ευκαιρία να εξηγήσετε πώς οι ικανότητές σας ταιριάζουν με τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Εξηγήστε πότε και πώς θα επακολουθήσετε μαζί τους, έτσι ώστε να προγραμματίσετε μια αμοιβαίως κατάλληλη συνάντηση για συνέντευξη. Εάν δεν υπάρχει αριθμός τηλεφώνου διαθέσιμος ή υπάρχει αίτημα να μην καλείται η εταιρεία για τέτοια ζητήματα, επαναλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, έτσι ώστε ο εργοδότης να μπορεί να φτάσει σε εσάς, αν το θελήσει.

Εάν έχετε ένα επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, μπορείτε να το αναφέρετε στο κλείσιμο ή να το συμπεριλάβετε στην επικεφαλίδα, στα στοιχεία επικοινωνίας σας, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να πάει και να ανακαλύψει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με εσάς.

Αν δεν στέλνετε ηλεκτρονικά την αίτηση, βάλτε πάντα την χειρόγραφη υπογραφή σας και κλείστε το γράμμα.

Συνοπτικά, το να προσαρμόσετε τα έγγραφα αυτά θα πάρει χρόνο, αλλά η συνοδευτική επιστολή θα είναι το έγγραφο που θα εισαγάγει το βιογραφικό σας. Αξίζει τον κόπο να κάνετε τον αγώνα και να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη με κάθε ευκαιρία που έχετε, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητές σας να προχωρήσει η αίτηση σας σε ένα ραντεβού για συνέντευξη.

Το βιογραφικό σου έχει τις απαραίτητες λέξεις κλειδιάΦτιάξε το βιογραφικό σου

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.