4 τρόποι να σε επιλέξουν οι HR Managers

4-tropoi-na-se-epileksoun-oi-hr-managers

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στην επαγγελματική καριέρα καθενός είναι η επιλογή του από μια διάσημη εταιρία. Αν ένας HR Manager/Headhunter δείξει ενδιαφέρον και σε επιλέξει για μια θέση στην εταιρία του, αυτό δείχνει πως κάτι κάνεις πολύ καλά στην τωρινή εργασία σου.

Τις περισσότερες φορές που ένας υποψήφιος προσεγγίζεται από μια εταιρία, η αυτοπεποίθηση του αμέσως αυξάνεται, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Το να περιμένει όμως κανείς να επιλεγεί έτσι απλά από μια εταιρία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πληθώρας ταλαντούχων υποψηφίων, ενέχει μεγάλο ρίσκο. Γι’ αυτό το λόγο, όταν ένας υποψήφιος δει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, θα πρέπει αμέσως να την αρπάξει. Εδώ θα βρεις 4 τρόπους που θα σε κάνουν την Νο. 1 επιλογή των HR Managers.

Χτίσε την προσωπική φίρμα σου (Personal Brand)

Για να γίνει αισθητή η παρουσία σου στον επιχειρηματικό κόσμο πρέπει να βγεις εκεί έξω και να δικτυωθείς. Πήγαινε σε συγκεκριμένα events, μίλα με συγκεκριμένους ανθρώπους. Όπως προτείνει και ο guru του digital marketing Gary Vaynerchuk, εστίασε στο τι μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου και όχι στο τι μπορείς να πάρεις από αυτούς. Μίλα σε τουλάχιστον 5 αγνώστους και παρακολούθησε τουλάχιστον 1 panel σε ένα αντικείμενο άγνωστο από αυτό που ειδικεύεσαι. Δεν φαντάζεσαι πώς μπορείς να επωφεληθείς από αυτές τις κινήσεις και να γίνουν πηγή έμπνευσης για κάτι τελείως πρωτοποριακό στη δουλειά σου.

Πολλές φορές, σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα συναντάς έμπειρους managers και CEOs οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε διάλογο και με την κατάλληλη προσέγγιση μπορείς να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση και να σε προσεγγίσουν όταν εμφανιστεί η σχετική θέση εργασίας. Το κλειδί σε τέτοιου είδους επαφές είναι – να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο – διατηρώντας πάντα μια ισορροπία και κάνοντας αισθητά τα προσόντα και την ποιότητα των γνώσεων σου, δίχως όμως να το παρακάνεις. Πολλοί έμπειροι επαγγελματίες του χώρου διατηρούν ένα ισχυρό personal brand δημοσιεύοντας white papers, άρθρα σε έγκυρα περιοδικά και μιλώντας σε διάφορες διαλέξεις σχετικές με την ειδικότητα τους.

Εσύ μπορείς να διατηρείς ένα updated blog με τα τελευταία νέα του χώρου στον οποίο θέλεις να εργαστείς και να εξελιχθείς, δείχνοντας σε κάθε υποψήφιο εργοδότη το επίπεδο γνώσεων σου, αλλά και τη δέσμευση σου με τη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Κάνε ορατή τη διαδικτυακή παρουσία σου

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ορατός στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μπορούν οι εργοδότες που ψάχνουν καθημερινά υποψηφίους σαν κι εσένα να σε βρουν πρώτο στα αποτελέσματα (Πείραμα: Πληκτρολόγησε το όνομα σου και δες που βρίσκεσαι στα αποτελέσματα της Google). Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις ένα ενημερωμένο και επαγγελματικό LinkedIn profile στο οποίο οι νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας συνεχώς θα προστίθενται, καθώς και τα νέα projects, σεμινάρια ή ό,τι άλλο επιχειρείς να συμπεριλαμβάνεται στο προφίλ σου.

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις ένα επαγγελματικό βιογραφικό (CV) σου σε εξειδικευμένες online CV platforms, όπως το topcvmakers.com, και να λαμβάνεις αποτελέσματα από σχετικές θέσεις εργασίας με βάση την ειδικότητα και τις δεξιότητες σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του βιογραφικού σου και μην το βάλεις απλά σε ένα job board, καθώς οι HR Managers/Headhunters δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και μπορούν να καταλάβουν από πότε έχεις να ενημερώσεις το βιογραφικό σου, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι ξεχνούν να ενημερώσουν το βιογραφικό τους για μήνες!

Κράτα συνεχή επικοινωνία

Αν ένας HR Manager/Headhunter σε προσεγγίσει, αλλά η ευκαιρία δεν σου παρουσιαστεί για να πάρεις τελικά εσύ τη θέση εργασίας, μην κλείσεις την πόρτα. Μείνε σε διαρκή επικοινωνία με τον υπεύθυνο προσλήψεων, έτσι ώστε να είσαι ο πρώτος που θα καλέσει σε περίπτωση ανοίγματος μιας σχετικής θέσης. Όλα είναι θέμα χτισίματος μιας σχέσης εμπιστοσύνης – δείξε του την πορεία σου στην τωρινή θέση εργασίας και την κατεύθυνση που θέλεις να ακολουθήσεις στην καριέρα σου στο άμεσο μέλλον.

Το αρχείο επαφών αυτών των ανθρώπων είναι συνήθως τεράστιο, συνεπώς για να ξεχωρίσεις θα πρέπει να διατηρείς μια επαφή, ώστε να σου παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Αν τώρα υπάρχει μια θέση κενή και εσύ δεν ενδιαφέρεσαι, θα μπορούσες να προτείνεις ένα γνωστό/φίλο σου για τη θέση, αφού η γνώμη σου θα είναι πιο πειστική, δεδομένου της συχνής επικοινωνίας σας και της σχέσης που θα έχετε αναπτύξει. Έτσι, ο HR Manager/Headhunter θα σε εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο και πιθανώς να είσαι ο επόμενος που θα καλέσει σε ένα άνοιγμα μιας σχετικής θέσης εργασίας.

Κάνε το παραπάνω βήμα

Μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά απλό, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να σε ανακαλύψουν οι HR Managers/Headhunters είναι να είσαι άριστος σε ό,τι κάνεις. Τα παραπάνω όπως η δικτύωση και το χτίσιμο της προσωπικής φίρμας είναι σημαντικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Κάνε το βήμα παραπάνω πάντα σε διάφορα projects που αναλαμβάνεις και φρόντισε να παίρνεις πάντα την ευθύνη. Όσο πιο σκληρά δουλέψεις και όσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα που θα φέρεις, τόσο πιο πολύ θα αναδειχθείς στα μάτια των εργοδοτών.

Όπως είπα και πριν, θα ήταν επικίνδυνο και θα είχε μεγάλο ρίσκο να περιμένει κανείς να επιλεγεί από έναν HR Manager/Headhunter για να εξελίξει την καριέρα του, αλλά υπάρχουν κάποια βήματα που μπορεί να κάνει προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του και την προσωπική φήμη του.

Κάνε το πρώτο βήμα με ένα επαγγελματικό βιογραφικό:

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.