5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να γράψετε σε μια συνοδευτική επιστολή

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να γράψετε σε μια συνοδευτική επιστολή

Υπάρχουν πολλές συμβουλές στο διαδίκτυο σχετικά με το τι πρέπει να πείτε, πώς να γράψετε και τι πρέπει να περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή…αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι δεν πρέπει ποτέ να γράψετε στη συνοδευτική επιστολή σας; Παρακάτω, θα ρίξουμε λίγο φως στα 5 πράγματα που θα ήταν καλύτερα να αφήσετε έξω από τη συνοδευτική επιστολή σας:

Παρακαλώ δεχθείτε αυτό το βιογραφικό ως απάντηση στην…

Αυτές τις φθαρμένες παλιές φράσεις ανοίγματος θα ήταν καλύτερο να τις αφήσετε έξω από τη συνοδευτική επιστολή σας, καθώς υπάρχουν πολλά αντίστοιχα πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα στο Διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, ανοίξτε με κάτι πιο πρωτότυπο.

Χρειάζομαι πραγματικά αυτή τη δουλειά…

Μην ακουστείτε απελπισμένος. Η απόγνωση δεν είναι ποτέ ελκυστική στο κυνήγι εργασίας.

Δείτε επίσης: 5 βασικά σημεία για μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή

Ιστορίες προσωπικής ζωής

Να είστε ευπαρουσίαστος, πραγματοποιήστε μια σύνδεση, αλλά μην τους πείτε όλη την ιστορία της ζωής σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό να αφηγηθείτε μια μακροσκελή, παρατεταμένη ιστορία του τύπου “αυτός είναι ο λόγος…”, αλλά φυλάξτε το για κάποια άλλη στιγμή. Ο εργοδότης ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα, δηλ. γιατί εσείς είστε η ιδανική επιλογή για την εταιρία του.

Προσδοκίες μισθού

Εκτός αν ζητηθεί ρητά από τον εργοδότη, φυλάξτε τις προσδοκίες μισθού σας για τη συνέντευξη ή τη φάση της διαπραγμάτευσης, εφόσον ο εργοδότης έχει κάνει μια προσφορά. Επιπλέον, μην συζητήσετε την επιθυμία σας για λιγότερες ώρες, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, κλπ. Ενώ, όλοι αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι βάσιμοι λόγοι για τους οποίους ψάχνετε για απασχόληση, η συνοδευτική επιστολή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ή το κατάλληλο μέρος για να τα αναφέρετε.

Γιατί θέλετε να αφήσετε τον τωρινό εργοδότη σας

Οι εργοδότες ψάχνουν για υποψηφίους που προσφέρουν σταθερότητα και μακροζωία στην εταιρία τους. Το να γράψετε στη συνοδευτική επιστολή σας, γιατί θέλετε να κάνετε μια αλλαγή καριέρας δεν είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική. Υπάρχει ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για να το συζητήσετε με τον εργοδότη σας, αλλά η συνοδευτική επιστολή δεν είναι το κατάλληλο μέρος.

Και κάτι ακόμα…αφήστε έξω όλα τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Μην το παρακάνετε στην αφήγηση της προσωπικής ζωής ή του ιστορικού σταδιοδρομίας σας, καθώς μπορεί να υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να παρερμηνευθούν και να σχολιαστούν αρνητικά από έναν πιθανό εργοδότη. Μη μιλήσετε ΠΟΤΕ άσχημα για έναν πρώην εργοδότη σας. Πιστέψτε στο καλύτερο και μιλήστε με τα καλύτερα λόγια για τον καθένα. Αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε καλοί. Καμία εταιρεία δεν θέλει να προσλάβει κάποιον που λέει άσχημα πράγματα για τους πρώην εργοδότες του, επειδή γνωρίζουν, πως αν τον προσλάβουν και χαλάσει η καλή σχέση που έχουν, θα είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στην ίδια θέση.

– Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για το τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στη συνοδευτική επιστολή σας. Εάν έχετε κάποια συμβουλή που θα θέλατε να μοιραστείτε σχετικά με το τι δεν πρέπει ποτέ να γράφουμε σε μια συνοδευτική επιστολή, μοιραστείτε την παρακάτω!

*Δημιουργήστε τώρα το δικό σας επαγγελματικό βιογραφικό στο Topcvmakers.com και αναδείξτε τον εαυτό σας στην αγορά εργασίας!

Φτιάξε το βιογραφικό σου

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.