7 λόγοι που δεν κέρδισες τη θέση εργασίας

7-logoi-pou-den-kerdises-th-thesi-ergasias

Είναι φυσικό να αναρωτιέσαι γιατί δεν σε καλούν σε συνέντευξη – είτε στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας πρόσληψης – για μια θέση εργασίας που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει απόλυτα. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό να ρωτάς τον διευθυντή προσλήψεων τι έφταιξε, κάνε πρώτα μια μικρή αυτο-ανάλυση. Δεν σε κάλεσαν για συνέντευξη…γιατί;

1. Δεν παρακολούθησες την πορεία της αίτησής σου, αλλά κάποιος άλλος το έκανε

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας εύρεσης εργασίας, είναι σημαντικό να επικοινωνείς με τον διευθυντή προσλήψεων. Ως γενικός κανόνας ισχύει να δηλώνεις στη συνοδευτική επιστολή σου ότι θα επικοινωνήσεις στο διάστημα μιας εβδομάδας. Από εκεί και μετά, μπορείς να επικοινωνείς μια φορά την εβδομάδα για μερικές εβδομάδες. Μπορείς να στείλεις e-mail στον Υπεύθυνο Προσλήψεων, να του τηλεφωνήσεις ή ακόμα και να του αποστείλεις μια μικρή ευχαριστήρια επιστολή. Η επικοινωνία μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα στο να κερδίσεις μια θέση εργασίας ή να είσαι ακόμα μια υποψηφιότητα στη σωρό των βιογραφικών.

2. Δεν «πούλησες» σωστά τον εαυτό σου

Όταν πήγες στη συνέντευξη αναζητούσες απελπισμένα μια οποιαδήποτε θέση εργασίας; Οι Υπεύθυνοι Προσλήψεων μπορούν να αντιληφθούν αν δεν ενδιαφέρεσαι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη θέση και θα σου θέσουν αντίστοιχες ερωτήσεις. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να απαντήσεις αναφορικά με τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σου, για το πώς μπορείς να συνεισφέρεις στην εταιρία και γιατί η προϋπηρεσία σου ταιριάζει με την εν λόγω θέση εργασίας. Επίσης, θα πρέπει να είσαι σε θέση να εντοπίσεις τις αδυναμίες ή τους τομείς που δεν κατέχεις άρτια και στη συνέχεια να δικαιολογήσεις στον Υπεύθυνο Προσλήψεων γιατί δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτούς.

3. Η θέση καλύφθηκε από σύσταση εργαζομένου

Πολύ συχνά οι συστάσεις κερδίζουν τη θέση εργασίας σε σχέση με ανεξάρτητους υποψηφίους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, προτού στείλεις το βιογραφικό σου για μια θέση εργασίας, να ερευνήσεις την εταιρία και το δίκτυο γνωριμιών σου, μήπως υπάρχει κάποιος γνωστός ο οποίος να μπορεί να προωθήσει το βιογραφικό σου λίγο παραπάνω στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων.

Δες επίσης: Top 10 συμβουλές για την τέλεια συνέντευξη

4. Δεν έδειξες αρκετό πάθος ή ενδιαφέρον

Έκανες ερωτήσεις για την εταιρία; Έκανες λεπτομερή έρευνα ώστε να εντοπίσεις το δικό σου πιθανό ρόλο μέσα σε αυτή την εταιρία; Αν και η εύρεση εργασίας μπορεί να αποβεί μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, θα πρέπει να μπορείς να μεταδώσεις το ενδιαφέρον σου για τον οργανισμό και τη θέση, ώστε να φανείς ως ο ιδανικός υποψήφιος.

5. Δεν άκουγες

Αποτρεπτικός για κάθε Υπεύθυνο Προσλήψεων είναι ο υποψήφιος που δεν απαντάει ουσιαστικά στις ερωτήσεις του. Θα πρέπει να είσαι πλήρως εστιασμένος σε κάθε βήμα της έρευνάς σου, είτε πρόκειται για επικοινωνία μέσω e-mail, είτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

6. Δεν μοιράστηκες τις εμπειρίες σου

Όταν οι Υπεύθυνοι Προσλήψεων ρωτούν για συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορεί να συνάντησες ή λάθη που έκανες στο παρελθόν, θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί να μοιραστείς τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες σου μαζί τους. Επέλεξε αυτές τις εμπειρίες από την προϋπηρεσία ή/και τις σπουδές σου.

7. Δεν φάνηκες αρκετά φυσικός

Χαμογέλα. Χαλάρωσε. Πάρε μια ανάσα. Όλα αυτά ακούγονται απλά — πολλοί άνθρωποι, όμως δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν σε μια συνέντευξη! Ο Υπεύθυνος Προσλήψεων επιθυμεί να γνωρίσει τον πραγματικό εαυτό σου. Διατηρώντας πάντα επαγγελματικό προφίλ, μη διστάσεις να συμπεριφερθείς φυσικά και να είσαι επικοινωνιακός.

Τι επιπλέον θα μπορούσαμε να βάλουμε στη λίστα; Έχεις κάνει εσύ προσωπικά κάποιο από τα παραπάνω που σου κόστισε τη θέση εργασίας;

*Δημιούργησε τώρα το δικό σου επαγγελματικό βιογραφικό στο topcvmakers.com και κάνε την αρχή για μια νέα καριέρα, πατώντας παρακάτω.

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers