9 εύκολοι τρόποι για να πάρετε προαγωγή

Είναι γεγονός πως όλοι διασκεδάζουν με το ζήτημα του πώς μπορεί κάποιος να πάρει μια προαγωγή ακόμη και προτού αποφοιτήσει από το σχολείο. Σε συζητήσεις που έχω βρεθεί  με νεοεισερχόμενους  στον κλάδο μου κάνουν συχνά αυτήν την ερώτηση που, ευχαρίστως, απαντώ. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι απλά θέλουν να τους πω το σύντομο δρόμο για το επόμενο επίπεδο.

Αυτές οι εμπειρίες με έσπρωξαν να γράψω τις εννέα αυτές προφανείς συμβουλές, που συχνά δεν εφαρμόζουν οι περισσότεροι  για το πώς μπορεί κανείς να πάρει προαγωγή. Ξεκινήστε την εφαρμογή αυτών των συμβουλών και κάντε τις μέρος του σχεδίου δράσης σας τη διαχείριση της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Προτού το καταλάβετε, θα έχετε φτάσει στο επόμενο επίπεδο.

Ένας κύριος λόγος που οι άνθρωποι αγνοούν αυτές τις προφανείς πρακτικές για το πώς να προαχθούν είναι επειδή φαίνονται πολύ μακροπρόθεσμες. Αλλά δεν είναι καθόλου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις κάνετε με συνέπεια. Τις έχω κατανεμημένες σε 3 βασικές ενότητες: Σχέδιο, Στάση και Δράση.

Ενότητα 1 : Σχέδιο

1. Πού είστε και γιατί είστε εκεί;

Πώς να πάρετε προαγωγή; Κατ ‘αρχάς θα πρέπει να έχετε ένα σημείο αναφοράς. Ρωτήστε τον εαυτό σας, πού είστε τώρα; Και γιατί είστε εκεί ; Υπάρχει κάποια βασική δύναμη που σας έφερε μέχρι εδώ που βρίσκεστε τώρα, κι αν ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να την εκμεταλλεύεστε για την επόμενη προαγωγή;

Υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει πραγματικά να διορθώσετε για να πάρετε εσείς την επόμενη προαγωγή; Αυτές οι ερωτήσεις, αν και απλές είναι στρατηγικής σημασίας. Σας επιτρέπουν να ελέγξετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας. Θα σας αναγκάσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε ό,τι έχει ήδη δουλέψει ή θα δουλέψει για να προωθηθείτε.

2. Πού θέλετε να πάτε και πώς θα φτάσετε εκεί;

Θα πρέπει προφανώς να έχετε ένα στόχο και ένα σχέδιο δράσης. Απλά, λέγοντας ότι θέλετε να πάρετε προαγωγή δεν είναι αρκετό. Πρέπει να είστε ξεκάθαρος στην επόμενη σας θέση. Είναι μια προαγωγή σε διαφορετικό τμήμα ή σε άλλο κλάδο; Γράψτε την!

Τώρα που την έχετε γράψει, πώς σκοπεύετε να πάρετε εκείνη την προαγωγή; Αναπτύξτε ένα σχέδιο για την επίτευξη του στόχου. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να εργαστείτε ακόμη και με τον άμεσο προϊστάμενό σας γι’ αυτό. Οι περισσότεροι εργοδότες δεν υπόσχονται κάποια προαγωγή σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το ποιες είναι οι προσδοκίες για τη νέα σας θέση.

Ενότητα 2 : Στάση

3. Βάλτε υπερηφάνεια, πάθος και πίστη σε ό,τι κάνετε.

Οι άνθρωποι που παίρνουν προαγωγή είναι εκείνοι που έχουν μια αίσθηση υπερηφάνειας στην εργασία τους. Είναι υπερήφανοι για το έργο τους. Οδηγούνται από γνήσιο ενθουσιασμό και  επιθυμία να κάνουν το καλύτερό, άσχετα από το πόσο μικρή ή ασήμαντη μπορεί να είναι η δουλειά τους.

Πιστεύουν στον εαυτό τους και πιστεύουν σε μεγαλύτερους στόχους ατομικούς ή συλλογικούς γι’ αυτούς και την εταιρία τους. Πώς να πάρετε προαγωγή; Ρωτήστε τον εαυτό σας: Έχετε την υπερηφάνεια, το πάθος και την πίστη που χρειάζεται για να πάρετε εσείς την προαγωγή;

4. Συμπληρώστε με δεξιότητες / γνώσεις, κατεύθυνση και δράση.

Έχοντας την υπερηφάνεια, το πάθος και την πίστη είναι μόνο ένα μέρος για το πώς να πάρει κανείς μια προαγωγή. Θα πρέπει να συνοδεύεται από τις δεξιότητες και τις γνώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να κάνετε μια θαυμάσια δουλειά. Έχοντας μια κατεύθυνση, είναι σημαντικό να καθοδηγείτε την ενέργεια που παράγεται από το πάθος σας. Διαφορετικά, είναι μάταιη η προσπάθεια. Χωρίς δράση  – η οποία είναι η πραγματική ολοκλήρωση του έργου, όλα τα άλλα είναι ακαδημαϊκή γνώση στη θεωρία.

Θα κριθείτε από το τι κάνατε, κι όχι από το τι είπατε!

5. Δείτε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες.

Μια άλλη προφανής συμβουλή για το πώς να προαχθείτε είναι να δείτε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες. Πολύ συχνά βλέπω νέα στελέχη που τους αναθέτουν δύσκολα εγχειρήματα και αυτοί επιλέγουν να τα δουν ως μια επιπλέον αγγαρεία.

Αν θέλετε να προαχθείτε, θα πρέπει να δείτε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για να λάμψετε. Μην παραπονεθείτε για τη σκληρή δουλειά, για το πόσο σκληρά δουλεύετε ή για το αν η αποστολή σας είναι πιο σκληρή από ό, τι των συνάδελφων σας. Πιστέψτε με, κανείς δεν θέλει να ξέρει πόσο σκληρά εργάζεστε. Στο μυαλό όλων μας, το δικό μας έργο είναι το πιο δύσκολο.

Ενότητα 3 : Ενέργειες

6. Ποιος είναι ο ρόλος σας;

Γνωρίστε και παίξτε τον ρόλο σας σωστά. Ποιος είναι ο ρόλος σας; Είστε ένας εκτελεστής; Ή είστε ένας ηγέτης; Γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, προκειμένου η μονάδα σας να επιτύχει τους στόχους της; Γνωρίζοντας το ρόλο σας σημαίνει ότι είστε ένας ομαδικός παίκτης. Κανείς δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των άλλων. Όλοι χρειάζονται την υποστήριξη των συναδέλφων τους. Όταν η ομάδα πετυχαίνει, πετυχαίνετε κι εσείς, επίσης.

7. Κάντε το καλύτερό σας ΤΩΡΑ.

Αυτό το θεωρώ ως μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για το πώς να πάρει κανείς μια προαγωγή. Κάντε το καλύτερό σας ΤΩΡΑ. Σήμερα. Στις εργασίες και στα project αυτής της εβδομάδας. Μην αφεθείτε στη δόξα της προηγούμενης δουλειάς σας. Αυτό έχει φύγει. Κατά πάσα πιθανότητα, κανένας άλλος δεν νοιάζεται γι ‘αυτό, ιδίως τα αφεντικά σας.

Μην σκέφτεστε πάρα πολύ τα μελλοντικά έργα που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί. Αυτό είναι στο μέλλον. Δεν είναι εδώ ακόμη. Δώστε έμφαση και ΚΑΝΤΕ το καλύτερό σας ΤΩΡΑ. Αυτό καθορίζει το πώς θα κριθείτε. Όταν σκέφτεστε πάρα πολύ το παρελθόν και σχεδιάζετε πολύ για το μέλλον  ξεχνάτε να επικεντρωθείτε στο ΠΑΡΟΝ.

8. Κάντε περισσότερα από ότι είναι απαραίτητο.

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να πάρετε προαγωγή, κάντε περισσότερα από ότι χρειάζεται. Αυτό σημαίνει εθελοντισμός για τη δουλειά που έχετε, παίρνοντας πρωτοβουλίες, να κάνετε μια δουλειά καλύτερα. Σημαίνει, επίσης, πως δεν κάθεστε να περιμένετε πότε θα έρθει η δουλειά σε σας.

Στα αφεντικά  τους αρέσουν οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους. Ακόμη και αν το πρόβλημα δεν είναι δικό σας, αλλά εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε να βοηθήσετε και έχετε την εμπειρία να το λύσετε, τότε εθελοντικά βοηθήστε. Θα γίνετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ομάδας σας όταν το κάνετε αυτό. Και τα αφεντικά συμπαθούν τους ανθρώπους που δίνουν στην ομάδα τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Βοηθώντας την ομάδα σας να μείνει στο προσκήνιο, στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να μείνετε κι εσείς στην κορυφή.

9 . Να λειτουργείτε από το επόμενο επίπεδο.

 Αν συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά της τρέχουσας θέση σας, τότε αξίζετε πραγματικά την θέση αυτή. Οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να πάρουν προαγωγή, ξέρουν ότι αν θέλουν μια θέση στο επόμενο επίπεδο της εταιρίας τους, θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν ορισμένες από αυτές τις εργασίες από αυτό το επίπεδο άμεσα. Εάν είστε ένας βοηθός manager τώρα, κάντε κάποια εργασία που αναμένεται μόνο από έναν βοηθό διευθυντή (υποθέτοντας ότι είναι το επόμενο επίπεδο επάνω). Αυτό σας επιτρέπει να αποδείξετε ότι είστε σε θέση να αναλάβετε αυτή τη θέση ήδη.

Προφανώς, υπάρχουν τρισεκατομμύρια συμβουλές εκεί έξω για το πώς να πάρετε μια προαγωγή. Αυτά είναι μερικά από αυτά που κρίνουμε ότι είναι προφανή και δεν ασκούνται αρκετά από τους ανθρώπους που αναζητούν μια προαγωγή για την επιτυχία στη σταδιοδρομία τους. Κάνοντας αυτά στην πράξη θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας για μια προαγωγή.

 – Για περισσότερες Συμβουλές Καριέρας, επισκεφθείτε το Blog των Topcvmakers.com και μάθετε πως μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα επαγγελματικό βιογραφικό.

Comments

comments

Topcvmakers