Δώσε μια δυνατή ώθηση στο βιογραφικό σου

dwse-mia-dunati-othisi-sto-viografiko-sou

Η δημιουργία του βιογραφικού σου είναι μια επίπονη διαδικασία? Μην απελπίζεσαι, έχεις στα χέρια σου παραπάνω απ’ όσα χρειάζεσαι…

Γράψε ξανά το βιογραφικό σου και δες το να μεταμορφώνεται μπροστά σου. Δες κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν:

Πιάσε τη λίστα αγγελιών

Βρες την ιδανική θέση εργασίας και ταίριαξε την με την αγγελία εργασίας. Αν χρησιμοποιείται η λέξη «Βοηθός Marketing», χρησιμοποίησε κι εσύ την ίδια φράση στο βιογραφικό σου…2 με 3 φορές. Μην μείνεις κολλημένος στους τίτλους που σου είχαν δώσει οι προηγούμενοι εργοδότες σου. Περιέγραψε τον εαυτό σου σε σχέση με τη δουλειά που έκανες. Οι εργοδότες θα αναζητήσουν τις δυνατές λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται στον κλάδο για να σε προτιμήσουν.

Σβήσε τα περιττά στοιχεία

Στη συνέχεια, άρχισε το ξεσκαρτάρισμα στη λίστα των καθηκόντων. Ο εργοδότης δεν ενδιαφέρεται και τόσο να μάθει όλα τα καθήκοντα σου, καθώς γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις κάθε προηγούμενης θέσης εργασίας σου, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο στο τι πέτυχες σε αυτή τη θέση. Σε τι ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους Βοηθούς Marketing? Βοήθησες την εταιρία σου να κάνει πιο γρήγορα και πιο επιτυχημένα συγκεκριμένες διαδικασίες, ή ανέλαβες κάποιο project το οποίο ξεχώρισε στα μάτια των έμπειρων στελεχών?

Δες σχετικό: Αναβάθμισε την καριέρα σου με το βιογραφικό σου!

Βάλε την προσωπικότητα σου

Ήσουν team leader σε κάποιο project ή διεύθυνες κάποιο διαγωνισμό, ο οποίος ανέβασε το ηθικό των συνεργατών και ενέπνευσε την ομάδα? Πάντα να βάζεις τέτοιου είδους επιτεύγματα στο βιογραφικό σου, καθώς δίνουν μια καλή αίσθηση στον εργοδότη για την προσωπικότητα σου. Οι εργοδότες δεν βλέπουν μόνο πώς να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλουν επίσης να χτίσουν το brand τους και την κουλτούρα της επιχείρησης τους.

Χρησιμοποίησε ενεργητική φωνή

Έπειτα, κάνε ένα γρήγορο scan-άρισμα και χρησιμοποίησε σε όλα τα ρήματα ενεργητική φωνή, καθώς και κάποιες δυνατές λέξεις-κλειδιά. Δεν ήσουν «ο manager ενός project», αλλά «διαχειρίστηκες ένα project». Πάντα να σκέφτεσαι τον αποδέκτη του βιογραφικού σου (εργοδότη) και να προσπαθείς να δείξεις οποιαδήποτε δραστηριότητα ως επίτευγμα. Παράδειγμα: Αύξησα τις εταιρικές πωλήσεις, διεύρυνα το μερίδιο αγοράς, ενέπνευσα δημιουργικότητα στο διαγωνισμό καινοτομίας, κλπ.

Όταν παρουσιάζεις τον εαυτό σου στην ενεργητική φωνή, φαίνεσαι ως ένας δυναμικός υποψήφιος ο οποίος κάνει πράγματα και τα καταφέρνει πάντα με επιτυχία. Επίσης, δείχνεις πως σέβεσαι το χρόνο του εργοδότη, κάνοντας τις προτάσεις σύντομες, περιεκτικές και “to the point”!

Μίλα με αριθμούς

Τέλος, δείξε την επαγγελματική εμπειρία με αριθμούς. Ήταν οι πωλήσεις στάσιμες όταν ξεκίνησες και άρχισαν να ανεβαίνουν με το που ήρθες στην εταιρία? Μπορείς να υπολογίσεις χοντρικά την άνοδο με ποσοστά? Μήπως βοήθησες στην μείωση των εξόδων κατά 15% και στην αύξηση της παραγωγικότητας κατά 25%? Τέτοιου είδους νούμερα δίνουν μια βαρύτητα στα λεγόμενα σου και επιβεβαιώνουν την αξία σου στα μάτια του εργοδότη.

Μετά κι από το τελευταίο βήμα, θα έχεις ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και θα είναι κατάλληλα στοχευμένο στη θέση εργασίας την οποία επιθυμείς. Πάντα να αγωνίζεσαι για αυτό που θέλεις και…μπορεί να το πετύχεις!

Κάνε την αρχή με ένα επαγγελματικό βιογραφικό:

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.