Η τεχνική για να κερδίσεις τη συνέντευξη!

h-texniki-gia-na-kerdiseis-th-synenteuxi
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε μια συνέντευξη είναι η εξισορρόπηση δυο πραγμάτων, της ανάγκης να παρουσιάσεις τα προσόντα και τις δυνατότητες σου και το χτίσιμο μιας σχέσης επικοινωνίας με τον εργοδότη. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι η αφήγηση μιας ιστορίας.

Οι ιστορίες, όπως είναι γνωστό, είναι πολύ πιο αποτελεσματικές απ’ όσο φανταζόμαστε. Σύμφωνα με έρευνες από την καθηγήτρια πανεπιστημίου του Stanford, Jennifer Aaker, οι ιστορίες είναι κατά 22 φορές πιο εύκολο να αποτυπωθούν στη μνήμη ενός ανθρώπου απ’ ότι απλά γεγονότα ή αριθμούς. Το μυαλό μας λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ενεργό όταν ακούει μια ιστορία. Στην πραγματικότητα, αν μπορείς να πεις μια καλή ιστορία, μπορείς να συγχρονίσεις το μυαλό του ακροατή σου με το δικό σου. Μπορείς στην κυριολεξία να μοιραστείς την εμπειρία με τον άλλο. Η σωστή αφήγηση μιας ιστορίας μπορεί να δημιουργήσει μια δυνατή σύνδεση με άλλους ανθρώπους γύρω μας!

Μπορείς να πεις μια ιστορία, ειδικά όταν σε ρωτήσουν – π.χ. «Πες μου για μια φορά που έπρεπε να εργαστείς με ένα πολύ δύσκολο άτομο στη δουλειά σου», αλλά ακόμη κι ας μην σε ρωτήσουν? Είναι γεγονός πως πολλοί εργοδότες δεν έχουν ιδέα πώς να παίρνουν συνεντεύξεις, ούτε πώς να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να τους δείξεις τις ικανότητές σου. Δηλαδή, αν ο εργοδότης σε ρωτήσει, «Πως διαχειρίζεσαι το άγχος?» αντί για «Πες μου για μια πρόσφατη πρόκληση που διαχειρίστηκες επιτυχώς στη δουλειά σου!», μπορείς να βρεις τον τρόπο να πεις την ιστορία σου. Ξεκίνα απαντώντας στην ερώτηση γρήγορα, και στη συνέχεια άρχισε να λες την ιστορία σου, η οποία θα επαληθεύει τα όσα μόλις είπες.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και δες πως μπορείς να αφηγηθείς τη δική σου – μοναδική – ιστορία στην επόμενη συνέντευξη.

1. Πες τη φράση κλειδί νωρίς στη συζήτηση

Στην προσπάθεια σου να γοητεύσεις τον εργοδότη σε μια συνέντευξη, θα πρέπει να πεις την ιστορία σου όπως θα έκανες και με ένα απλό ανέκδοτο, χωρίς όμως να αφήσεις το σημαντικό κομμάτι για το τέλος, γιατί έτσι ρισκάρεις να νομίζει πως δεν έχεις καταλάβει την ερώτηση και πως απαντάς σε λάθος ερώτηση.

Για παράδειγμα, αν σε ρωτήσει ο εργοδότης να του πεις για μια στιγμή που είχες αποτύχει στην καριέρα σου και του αφηγηθείς τον τρόπο με τον οποίο κέρδισες το τοπικό πρωτάθλημα μετά από εβδομάδες σκληρής προπόνησης, πριν του μιλήσεις για τη συντριπτική ήττα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα – ο εργοδότης θα μπερδευτεί για τα καλά μετά το πρώτο μέρος της συζήτησης.

Παράδειγμα:

Θα έλεγα πως η μεγαλύτερη αποτυχία στην καριέρα μου είναι τότε που παρέδωσα ένα πολύ κακό σχέδιο για ένα επαγγελματικό σεμινάριο που διοργάνωνε η σχολή του πανεπιστημίου μου.

2. Βάλε τη συζήτηση σε ένα πλαίσιο

Αφού δώσεις στον εργοδότη να καταλάβει ποιον έχει απέναντι του και τι μπορεί να περιμένει, γέμισε τα κενά και βάλε τη συζήτηση σε ένα πλαίσιο για να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Η στιγμή ήταν εορταστική, έντονη ή τεταμένη? Ποιοι άλλοι ήταν στην ιστορία? Τι είχες να χάσεις/κερδίσεις στην ιστορία αυτή? Δίνοντας παραπάνω σχετικές πληροφορίες, οι ιστορίες σου θα γίνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Κάποιες συμβουλές για το πώς ξεκινάς μια ιστορία:

• Όλα πήγαιναν όπως έπρεπε, μέχρι που ξαφνικά…
• Όλα πήγαιναν στραβά κι έρχεται κι αυτό…
• Η ομάδα ετοίμαζε αυτό το project για μήνες, ώσπου…

Παράδειγμα:

Ήμουν σχετικά νέος στο ρόλο του εκπαιδευόμενου HR και ανυπομονούσα να κάνω μια καλή εντύπωση στην εταιρία. Μόλις είδα στο internet πως ένας από τους μεγαλύτερους HR στον κόσμο ήταν στην πόλη μου για ένα άλλο συνέδριο, μπήκα στο LinkedIn για να τον βρω και να τον ρωτήσω αν μπορεί να έρθει να μιλήσει στην εταιρία μας. Πραγματικά, δεν περίμενα να μου απαντήσει, αλλά το έκανε. Δέχτηκε να έρθει μετά από τη συνομιλία μας!

3. Κάνε μια εισαγωγή της κατάστασης/πρόκλησης

Η πρόκληση δεν πρέπει να έρθει σαν κάτι ξαφνικό στον εξεταστή. Επίσης, δεν θα πρέπει να φαίνεται σαν κάτι στο οποίο εστιάζεις υπερβολικά, οπότε keep it simple! Το σημαντικό στοιχείο στο οποίο και θα πρέπει να εστιάσεις είναι το πώς διαχειρίστηκες και έλυσες τελικά την κατάσταση/πρόβλημα.

Επειδή η πρόκληση στην ιστορία σου θα είναι μέρος της απάντησης σου, αυτό την καθιστά αυτόματα σχετική με την ερώτηση του εργοδότη (π.χ. «Πες μου για μια στιγμή που είχες να αντιμετωπίσεις μια αποτυχία, ένα πρόβλημα στη δουλειά ή ένα δύσκολο συνεργάτη»), γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρουσιάσεις την απάντηση σου ώστε να συνδέεται άμεσα με αυτό που θέλει ο εργοδότης να μάθει. (Αν σε βοηθάει, χρησιμοποίησε τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποίησε ο εργοδότης, καθώς σου έκανε την ερώτηση, για να περιγράψεις την πρόκληση που αντιμετώπισες).

Παράδειγμα:

Θα ήταν στην πόλη μόνο για λίγες μέρες, οπότε έπρεπε να κανονίσω το event πολύ, πολύ γρήγορα. Έπρεπε να κανονίσω το χώρο της εκδήλωσης, καθώς και τη διαμονή του ομιλητή – όλα σε μερικές ώρες – ώστε να μπορέσω να κλείσω τη συμφωνία.

4. Περιέγραψε αναλυτικά τις ενέργειες σου

Μπες σε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς έλυσες το πρόβλημα βήμα-βήμα. Εδώ είναι το σημείο που θα πρέπει να δείξεις τις δεξιότητες σου, τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και ποιες ενέργειες ακολούθησες προκειμένου να λύσεις το πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο μέρος της ιστορίας σου. Αυτό θα πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ότι να εξηγήσεις ποια ήταν η πρόκληση.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι, καθώς διηγείσαι την πρόκληση που αντιμετώπισες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς πολλές φορές τη λέξη «εμείς», δηλαδή να περιγράφεις τα γεγονότα στον πληθυντικό. Φυσικά, θα δώσεις τα εύσημα στην ομάδα και θα αναφέρεις το λόγο του καθενός στο συγκεκριμένο project, αλλά ο εργοδότης ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική σου προσωπική συμβολή στο project αυτό.

Παράδειγμα:

Και αυτό ακριβώς έκανα! Επειδή ήταν ο μόνος σκοπός μου να φέρω αυτόν τον ομιλητή στο event, κανόνισα όλες τις διαδικασίες από τα έξοδα της ομιλίας και τη διαμονή του ομιλητή, μέχρι και την κράτηση συγκεκριμένου χώρου στην εταιρία και την προετοιμασία του buffet για φαγητό. Μίλησα σε όλους τους γνωστούς μου μέσα στην εταιρία για το event και έκανα και σχετικά post στο intranet της εταιρίας.

5. Μίλα για τα αποτελέσματα που πέτυχες

Κλείνοντας, μην ξεχάσεις να πεις στον εργοδότη τι συνέβη στο τέλος! Μίλησε του για την επίδραση των πράξεων σου και δώσε ένα ωραίο finale στην ιστορία σου, ώστε να κάνει την απαραίτητη εντύπωση και να σε θυμάται στο τέλος της ημέρας.

Αν η ιστορία σου δεν είχε και τόσο επιτυχή κατάληξη, μοιράσου τα αποτελέσματα που είχε η όλη προσπάθειά σου και μίλησε στον εργοδότη για τα μαθήματα που πήρες από αυτή την εμπειρία. Ιδανικά, θα πρέπει στο τέλος της ιστορίας να μπορέσεις να συνδέσεις με ένα τρόπο πως οι δεξιότητες και οι εμπειρίες σου, επιτυχημένες και μη, σε κάνουν τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση την οποία αναζητάς να κερδίσεις αυτή τη στιγμή.

Παράδειγμα:

Δυστυχώς, δεν πήγαν όλα όπως τα είχα υπολογίσει. Δεν είχα καταλάβει πως στην προηγούμενη εταιρία που ήμουν με πάνω από 1,000 άτομα προσωπικό, ο μοναδικός τρόπος να φέρω κόσμο σε ένα HR event ήταν να μιλήσω στους Διευθυντές Τμημάτων και να τους πείσω να πιέσουν το προσωπικό τους να έρθει να το παρακολουθήσει. Ήταν πολύ ντροπιαστικό εκείνη τη στιγμή, αλλά πήρα ένα τεράστιο μάθημα του τι θα πει εταιρική κουλτούρα και πως επηρεάζει ολόκληρη την επιχείρηση. Και το άλλο θετικό αυτής της ιστορίας ήταν πως έγινα γνωστός ως ο πιο social media savvy υπάλληλος, κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ως bonus.

Τώρα που έχεις μια καλή αίσθηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να δομήσεις μια ιστορία σε μια συνέντευξη, προσπάθησε να δεις τι θα πεις πριν μιλήσεις στη συνέντευξη. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτό ήταν το πρόβλημα, έκανα αυτό για να το λύσω, και αυτά ήταν τα αποτελέσματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις τη ροή της ιστορίας σου, έτσι ώστε να ξοδέψεις κατάλληλα το χρόνο σου σε κάθε κομμάτι της ιστορίας σου. Ξεκίνα την προπόνηση και στο τέλος θα είσαι έτοιμος για κάθε είδους ερώτηση. Καλή επιτυχία!

Κάνε την αρχή με ένα επαγγελματικό βιογραφικό:

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.