Μην εργάζεσαι μόνο για τα χρήματα | Δες γιατί!

min-ergazesai-mono-gia-ta-xrhmata-des-giati

Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται προκειμένου να κερδίσουν χρήματα και να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Αν δεν κερδίσουν χρήματα, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως τροφή, στέγη και ρουχισμό. Όμως, δεν θα πρέπει να αφήνουμε τα χρήματα να μας καθορίζουν. Αλλιώς, δεν πρόκειται να βρούμε την ευτυχία και την ευχαρίστηση που τόσο επιθυμούμε.

Το πρόβλημα στις μέρες μας είναι πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν σε θέσεις που δεν τους αρέσουν, απλά για να βγάλουν κάποια χρήματα. Νομίζουν πως αν κερδίσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ακριβά ρούχα, αυτοκίνητα, κλπ., θα είναι ευτυχισμένοι. Τα χρήματα όμως δεν φέρνουν την ευτυχία, όπως λέει κι ο σοφός λαός μας.

Υποστηρίζω την άποψη πως πρέπει να ακολουθείς το πάθος σου και να κερδίζεις από αυτό που σου αρέσει να κάνεις. Αν όχι, τότε το πιθανότερο είναι πως θα συναντήσεις τα παρακάτω προβλήματα κάποια στιγμή στη ζωή σου.

1. Δεν θα βγάλεις ποτέ αρκετά χρήματα: Ακόμη κι αν είσαι από τους πιο υψηλά αμειβόμενους στην εταιρία σου, ακόμη θα νιώθεις πως βγάζεις λίγα χρήματα. Συνεπώς, θα παραπονιέσαι διαρκώς για το μισθό σου και θα κατακρίνεις κάποιον άλλο που παίρνει καλύτερο μισθό, κάτι το οποίο εσύ δικαιούσουν – κατά τη γνώμη σου. Το αποτέλεσμα – θα νιώθεις δυστυχισμένος και ανικανοποίητος σε όλη σου τη ζωή.

2. Θα βρίσκεσαι από τη μια δουλειά στην άλλη: Εφόσον δεν είσαι ευχαριστημένος και νιώθεις ότι βγάζεις λίγα χρήματα, συνεχώς βρίσκεσαι στο παιχνίδι αναζήτησης εργασίας. Στην αρχή, αισθάνεσαι όμορφα στο καινούργιο περιβάλλον εργασίας, καθώς γνωρίζεις νέο κόσμο. Στη συνέχεια όμως, μόλις συνηθίσεις στη νέα σου θέση, θα πιάσεις πάλι τον εαυτό σου να ψάχνει αγγελίες για θέσεις εργασίας, μέχρι να βρεις τη θέση εργασίας που θα υποκινεί το πάθος σου για δημιουργία.

3. Θα δημιουργήσεις extra χρέη: Μόλις αποφοιτήσεις από το πανεπιστήμιο και πιάσεις την πρώτη σου δουλειά, θα θέλεις να αγοράσεις/νοικιάσεις ένα σπίτι. Έτσι, θα εργάζεσαι για να αποπληρώνεις τη δόση ενός σπιτιού ή το ενοίκιο, χωρίς να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να έχεις και ένα αυτοκίνητο. Συνεπώς, θα εργάζεσαι για να αποπληρώνεις όλες σου τις υποχρεώσεις. Έπειτα, θα πρέπει και να έχεις το τελευταίο κινητό της αγοράς, να πας διακοπές σε κοσμοπολίτικους προορισμούς και να διατηρήσεις το lifestyle που έχεις χτίσει τόσο καιρό, μετά κόπων και βασάνων! Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν αέναο κύκλο, που θα σου τρώει ένα μεγάλο μέρος του μισθού σου πριν ακόμα έρθει στα χέρια σου, αποπληρώνοντας υποχρεώσεις του παρελθόντος. Έτσι, θα παραμείνεις σε αυτή τη δουλειά που δεν σου αρέσει καθόλου, μόνο και μόνο, για να μπορείς να αποπληρώνεις κανονικά τις δόσεις του δανείου για το σπίτι, αυτοκίνητο ή ότι άλλο έχεις αποκτήσει.

4. Θα γίνεις σκλάβος του χρήματος: Όπως κατάλαβες από το βήμα #3, μετά από λίγο καιρό το χρήμα θα σε ελέγχει, αντί να ελέγχεις εσύ το χρήμα, κάτι που θα σε κάνει σιγά – σιγά σκλάβο του χρήματος. Μην ξεχνάς πως τα χρήματα δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο αυτό. Συνεπώς, μην βάλεις τα χρήματα στο επίκεντρο της ζωής σου. Μείνε σε μια θέση εργασίας που σε κρατάει ζωντανό, χαρούμενο, δίνει αξία στο πάθος και τα όνειρα σου και σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή που έχεις ονειρευτεί.

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.