Πώς να εξηγήσεις τα «ελαττώματα» σου σε μια συνέντευξη!

pws-na-eksigiseis-ta-elattwmata-sou-se-mia-synenteuksi
Κανείς δεν είναι τέλειος! Στην πραγματικότητα, όλοι μας είχαμε μια άτυχη στιγμή στην καριέρα μας. Αντί να αφήσεις αυτά τα ελαττώματα να καταστρέψουν τη συνέντευξη σου, είναι σημαντικό να εξηγήσεις στον εργοδότη σου πως έχεις βελτιωθεί με τα χρόνια σαν επαγγελματίας και τι έμαθες από κάθε εμπειρία σου.

Όταν ο εργοδότης αναζητά να μάθει για τις αδυναμίες σου, στην ουσία ζητάει να του πεις πως αντιμετώπισες τα εμπόδια που ήρθαν στο δρόμο σου κατά τη διάρκεια της καριέρας σου. Εδώ βρίσκονται κάποια ελαττώματα που μπορεί κι εσύ να έχεις, καθώς και συμβουλές για το πως μπορείς να τα εξηγήσεις σε μια συνέντευξη.

1. Χαμηλούς Βαθμούς

Αν και οι περισσότεροι εργοδότες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο βαθμό πτυχίου, μπορεί ο τελικός βαθμός σου να αποτελέσει κριτήριο επιλογής αν ο εργοδότης πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο ισάξιους υποψηφίους.

Πολλοί φοιτητές έχουν χαμηλούς βαθμούς διότι είχαν πιάσει παράλληλα part-time δουλειές, ασχολούνταν με εξωσχολικές δραστηριότητες, έκαναν εθελοντικές εργασίες ή πολύ απλά είχαν πάρει πολλά μαθήματα μαζί. Όποια κι αν είναι η αιτία που έχεις χαμηλούς βαθμούς, ο εργοδότης δε θέλει να ακούσει δικαιολογίες. Θέλει να μάθει τι έμαθες από την όλη εμπειρία και τι αλλαγές έκανες για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις χαμηλούς βαθμούς επειδή είχες πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες στο πανεπιστήμιο, εξήγησε στον εργοδότη πως μέσα από αυτή την εμπειρία έμαθες τη σημασία της διαχείρισης χρόνου. Πες πως έμαθες να μην πιέζεις εκτός ορίων τον εαυτό σου και πως βρήκες τον τρόπο να βάζεις προτεραιότητες στα projects που σου έχουν ανατεθεί.

2. Κενά εργασιακής εμπειρίας

Πολλοί επαγγελματίες και απόφοιτοι πανεπιστημίων έχουν συχνά κενά εργασιακής εμπειρίας στο βιογραφικό τους. Είτε επειδή πήραν 6 μήνες άδεια για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είτε επειδή απλά δεν είχαν δουλειά, είναι πολύ συχνό φαινόμενο για τους υποψηφίους να έχουν κενά στο βιογραφικό τους.

Στην περίπτωση που έχεις κάποιο κενό στο βιογραφικό σου, ο εργοδότης ενδιαφέρεται να μάθει τι έκανες εκείνο το διάστημα. Ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος για να κερδίσεις τον εργοδότη είναι να του μιλήσεις ειλικρινά για τις δεξιότητες που έμαθες ή τελειοποίησες κατά τη διάρκεια που ήσουν άνεργος.

3. Συχνή μετακίνηση από εταιρία σε εταιρία

Αν και πολλοί εργοδότες είναι ανοιχτόμυαλοι σχετικά με τη συχνή μετακίνηση εργαζομένων από εταιρία σε εταιρία, κάποιοι εργοδότες θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο εργάστηκες σε μια εταιρία, μόνο για 3 μήνες. Αν σε ρωτήσουν σχετικά με τη συχνή μετακίνηση σου από εταιρία σε εταιρία, περιέγραψε τις δεξιότητες που ανέπτυξες, καθώς και τα επιτεύγματα που πέτυχες σε κάθε θέση εργασίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να εξηγήσεις πως οι δεξιότητες και τα επιτεύγματα των προηγούμενων θέσεων εργασίας σε προετοίμασαν για τη θέση στην οποία δίνεις συνέντευξη αυτή τη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο, θα δείξεις στο μελλοντικό εργοδότη σου πως κέρδισες πολύτιμη εμπειρία παρ’ όλο το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινες σε κάθε εταιρία.

4. Μικρή ή μη-σχετική εργασιακή εμπειρία

Η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο ανάμεσα σε πρόσφατους αποφοίτους πανεπιστημίου. Ειδικά, αν το πανεπιστήμιο δεν είχε υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε εταιρία, πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι δεν είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τις ικανότητες τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Αν ένας εργοδότης ρωτήσει γιατί δεν έχεις αρκετή εργασιακή εμπειρία, να είσαι ειλικρινής και να προσπαθήσεις να καλύψεις το κενό της απειρίας σου στο θέμα. Μπορείς να μιλήσεις για την εμπειρία που κέρδισες μέσα από δουλειές part-time, μέσα από πανεπιστημιακές εργασίες/projects ή για θέσεις ηγεσίας που είχες αναλάβει ως αρχηγός της πανεπιστημιακής ομάδας ή ως πρόεδρος της πανεπιστημιακής κοινότητας.

5. Έλλειψη τεχνικών προσόντων/δεξιοτήτων

Αν και μπορεί να έχεις αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας, ο εργοδότης σου μπορεί να αναζητά συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες. Αν δεν έχεις μια συγκεκριμένη δεξιότητα την οποία θέλει ο εργοδότης, είναι σημαντικό να δείξεις πως είσαι αρκετά εκπαιδεύσιμος, ώστε να αποκτήσεις τη συγκεκριμένη δεξιότητα. Μπορείς να αναφέρεις παρόμοιες τεχνικές δεξιότητες τις οποίες έμαθες στο παρελθόν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως αυτές συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία της εταιρίας.

Δείξε στον εργοδότη πως είσαι φιλικός, επαγγελματίας και γενικά πως ταιριάζεις στην κουλτούρα της εταιρίας του. Οι τεχνικές δεξιότητες μαθαίνονται γρήγορα σε κάθε θέση. Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι αυτές που θα σε ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Καθώς εξηγείς τις αδυναμίες σου στη συνέντευξη, είναι απαραίτητο να μπεις για λίγο στη θέση του εργοδότη σου. Σκέψου λίγο τα πράγματα που ψάχνει να δει ένας εργοδότης στον ιδανικό υποψήφιο και βάλε τα δυνατά σου για να καλύψεις αυτές τις απαιτήσεις. Με το να είσαι ειλικρινής, ευθύς και να δίνεις σκεπτόμενες απαντήσεις, το πιθανότερο είναι να κάνεις θετική εντύπωση στον εργοδότη και να καταλάβει στο τέλος πως είσαι ο ιδανικός υποψήφιος, παρά τις αδυναμίες στο βιογραφικό σου!

Κάνε την αρχή με ένα επαγγελματικό βιογραφικό:

Φτιάξε το βιογραφικό σου

 

Comments

comments

Topcvmakers

Leave a Reply

Your email address will not be published.