Top 8 συμβουλές για ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Top 8 συμβουλές για ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Επιλέξαμε για εσάς μια σύνοψη των καλύτερων συμβουλών για βιογραφικά του τρέχοντος έτους και σας τις παραδίδουμε!

1. Γραμματικοί κανόνες για το βιογραφικό σας: Νο. 1 στη λίστα!

Είναι γνωστό ότι τα γραμματικά λάθη και τα λάθη ορθογραφίας θα προσγειώσουν το βιογραφικό σας κατ ‘ευθείαν στη σωρό απόρριψης, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να είναι σωστό και ορθογραφημένο. Πάρτε τον απαραίτητο χρόνο και κοιτάξτε 2-3 φορές το βιογραφικό σας για γραμματικά, συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη και βάλτε έναν φίλο ή συγγενή να το δει, ως εξωτερικός παρατηρητής, με προσοχή για τυχόν παραλείψεις που σας διέφυγαν.

2. Ποια μορφή βιογραφικού λειτουργεί καλύτερα;

Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους και σε όλα. Δοκιμάστε διαφορετικές μορφές βιογραφικού. Αποφύγετε την απλή καταχώριση του ιστορικού απασχόλησής σας και αντ ‘αυτού τονίστε τις δεξιότητες και τις ικανότητες που ταιριάζουν με τις προδιαγραφές εργασίας που κάνετε αίτηση. Είναι σημαντικό να δείξετε στο βιογραφικό σας ποιες ικανότητες κερδίσατε στην προηγούμενη εργασία σας και πως μπορείτε να τις μεταφέρετε στην επόμενη για να δώσετε με αυτό τον τρόπο προστιθέμενη αξία στη νέα θέση εργασίας που σας προσφέρεται.

3. Είστε βέβαιοι ότι το βιογραφικό σας λέει τα σωστά πράγματα για εσάς;

Ενώ η ομορφιά και η αρμονία ενός βιογραφικού είναι σημαντικά στοιχεία για έναν εργοδότη, είναι εξίσου σημαντικό να αναρωτηθείτε πραγματικά τι εντύπωση κάνει το βιογραφικό σας στους πιθανούς εργοδότες σας. Αποφύγετε τις γενικές περιλήψεις των περιγραφών θέσεων εργασίας. Δώστε έμφαση στις δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τη δουλειά που κάνετε αίτηση για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

4. Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα όταν δεν έχετε άμεση εργασιακή εμπειρία!

Κάντε τον εαυτό σας έναν ακαταμάχητο υποψήφιο στα μάτια του εργοδότη σας τονίζοντας τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα και λέξεις-κλειδιά, αντί να γράψετε πόσο ενθουσιώδης είστε ή το κίνητρο που σας παρακινεί. Και να θυμάστε, προσπαθήστε να τηρείτε μια χρονολογική σειρά του ιστορικού εργασίας σας προκειμένου να μπορεί να δει γρήγορα ο εργοδότης σας τα επιτεύγματα σας σε κάθε προηγούμενη θέση εργασίας σας.

5. «Καθαρίστε» το βιογραφικό σας: Βασικές Οδηγίες

Διαγράψτε τις πληροφορίες που δεν υποστηρίζουν πλέον τους στόχους καριέρας σας και ανανεώστε το βιογραφικό σας με τη νέα πορεία που θέλετε να τραβήξετε στην αγορά εργασίας, καθώς και διατηρείστε κομψή τη διάταξη των στοιχείων επικοινωνίας σας, ώστε να είναι σύντομα και διακριτά από τον εργοδότη σας. Εάν σκέφτεστε μια αλλαγή καριέρας, ανακαλύψτε παλιές θέσεις εργασίας που μπορεί να σχετίζονται με την τωρινή θέση σας και φέρτε τις στο προσκήνιο.

6. Πώς να αποφύγετε το πιο σύνηθες λάθος!

Πάρα πολύ μακροσκελές, γενικό και βαρετό! Ακούγεται σαν το βιογραφικό σας; Εάν η αίτηση σας δεν καλύπτει την ερώτηση «Και τι μ’ αυτό?», τότε έχετε δρόμο μπροστά σας για να κάνετε την αίτηση σας να ξεχωρίσει από ένα βουνό από βιογραφικά. Δώστε το λόγο για τον οποίο πρέπει να σας επιλέξει ο εργοδότης, τα επιτεύγματα που κατορθώσατε με ακριβή αριθμητικά στοιχεία και εστιάστε στις δεξιότητες σας στη θέση που κάνετε αίτηση.

7. Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα για επαγγελματίες με δυνατό portfolio!

Για τους επαγγελματίες που έχουν μια σταδιοδρομία με αρκετά projects στο portfolio τους, ένα παραδοσιακό βιογραφικό συχνά δεν επαρκεί. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σημείωμα σας όλα τα projects και όλες τις δεξιότητες που αποκτήσατε τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να μείνετε μόνο στα βασικά στοιχεία όπως είναι η εμπειρία και η ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Βεβαιωθείτε ότι σκέφτεστε από την πλευρά του εργοδότη και ότι παρουσιάζετε τον εαυτό σας επαγγελματικά κι αποτελεσματικά στο μελλοντικό εργοδότη σας.

8. Προετοιμάστε ένα βιογραφικό που θα πετύχει τους στόχους σας στο κυνήγι εργασίας!

Όταν είναι η πρώτη σας φορά στην αγορά εργασίας μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλουν οι εργοδότες. Αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός για τους αποφοίτους, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για δοκιμή και λάθη. Χωρίς χρονοτριβές, μακροσκελείς συμβουλές και υπερβολές, εδώ υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για μια επαγγελματική σύνταξη βιογραφικού είστε αρχίζοντας από το μηδέν ή απλά ανανεώνοντας τις πληροφορίες στο ήδη υπάρχον βιογραφικό σας.

*Μπείτε στην επίσημη σελίδα των Topcvmakers, στο Blog ή τη σελίδα μας στο Facebook και γράψτε μας τα σχόλια, τις παρατηρήσεις σας και τα θέματα που σας απασχολούν κι εμείς θα σας δίνουμε κάθε μέρα τις συμβουλές που χρειάζεστε για να απογειώσετε την καριέρα σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Comments

comments

Katerina Zarogiannopoulou

Leave a Reply

Your email address will not be published.